Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725108
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Līgums par Eiropas Savienību” tika nosaukts Nīderlandes pilsētas Māstrihtas vārdā , jo 1992. gadā šajā pilsētā to pārskatīja toreizējo divpadsmit Eiropas Kopienas dalībvalstu un valdību vadītāji. Otro reizi pēc Vienotā Eiropas akta tas ietver visaptverošas 1957. gadā noslēgto Eiropas Kopienu dibināšanas līgumu(Romas līgumi) reformas.
Māstrihtas līgums stājās spēkā 1993.gada 01. novembrī. Tas iezīmē līdzšinējās galvenokārt ekonomiskās Eiropas Kopienas skaidru soli uz politisku apvienību, kopš tā – Eiropas Savienību.
Kā jauna pakāpe arvien ciešākas Eiropas tautu savienības īstenošanai tika nodibināta Savienība, kura balstās uz trīs galvenajiem pamatnoteikumiem:
- dalībvalstu kopējā ārējā un drošības politika starpvaldību sadarbības ietvaros,
- sadarbība iekšlietu un tieslietu politikā, valstu un valdību vadītāju padomē savstarpēji informē cita citu un konsultējas tajās jomās kā robežkontrole, patvēruma piešķiršana un ieceļošanas politika, narkotiku apkarošana, starptautiskā noziedzība, iestāžu sadarbība civillietās un krimināllietās, terorisma apkarošana, muitas darbības nodrošināšana,
- Eiropas Parlamenta tiesību pastiprināšana, Savienības pilsonības ieviešana, ekonomikas un monetārās politikas īstenošanu.
Par Māstrihtas līguma ieviešanu Dānijā, Francijā un Īrijā notika pilsoņu referendums. Īrijā 1992.gada 20. jūnijā pilsoņi nobalsoja par līgumu, Francijā 1992.gada 20.septembrī pilsoņi ar nelielu pārsvaru nobalso par līgumu, bet Dānijā 1992.gada 2.jūnijā balsojums bija negatīvs. Dānijā 1993.gada 18.maijā tika organizēts otrs tautas balsojums, un vairākums pilsoņu nobalso par līgumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties