Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:711272
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tango – Latīņamerikas dejas un dziesmas žanrs, radies Argentīnā, Buenosairesā, 1880.-tajos gados; viens no izteiksmīgākajiem Argentīnas nacionālajiem simboliem.
Vārda „tango” izcelsme joprojām nav skaidra. 19.gs. Spānijā un dažās Latīņamerikas valstīs ar šo vārdu apzīmēja dažādus dejas, dziesmu un sarīkojumu veidus. Daži zinātnieki apgalvo, ka vārdam ir afrikāņu izcelsme un tā galvenā nozīme ir “afrikāņu deja”, savukārt citi domā, ka tas cēlies Kastīlijā no sena spāņu vārda tañer (taño; ‘spēlēt’ instrumentu). No mūzikas viedokļa raugoties, tango mēdz saistīt ar Kubas contradanza, habaneru un Kubas tango, kas 1850.-tajos gados bija izplatījies visā Latīņamerikā. Brazīlijā, kā arī Rio de la Plata apkaimē 19.gs. beigās.
Izšķir 3 tango veidus: tango-milonga, tango-romanza un tango-canción. Tango-milonga ir instrumentāls skaņdarbs, kam raksturīgs stingri noteikts ritms (klasiskākais piemērs ir Julio De Caro „Boedo”). Tango-romanza, instrumentāls vai vokāls skaņdarbs, ir liriskāks un melodiskāks, tam ir romantisks teksts (viens no vislabāk zināmajiem ir Francisco De Caro „Flores negras”). Tango-canción ir sentimentāls vokāls skaņdarbs ar instrumentālu pavadījumu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties