Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:711119
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tad, kad ir pielāgots apģērbts noteiktajām prasībām kādās svinības, cilvēkam ir jāpadomā arī par to, kā viņš sasveicināsies ar citiem cilvēkiem, sarunāsies, iepazīsies, ja būs nepieciešams, uzvedīsies u. t. t. .
Cilvēkam pašam par sevi ir jābūt atvērtam ejot uz šādu pasākumu, viņš nevar aiziet klusēt un vērojot pavadīt visu vakaru. Vispirms komunikācijā, cilvēkam ir jāievēro pareiza sasveicināšanās.
Un tātad, lietišķās attiecības ir pieņemts sarokoties, arī sievietēm. Pirmajam roku ir jāsniedz augstākajai amatpersonai. Arī tikšanās beigās ir svarīgi ievērot to, ka ir jāsarokojas. Interesanti ir pieminēt to, ka Latvijā lietišķajās attiecības nav pieņemts sievietei skūpstīt roku. Turpinot, iepazīstoties lietišķajās attiecībās uzvārda nosaukšana ir obligāta, taču gadījumos ja vārds vai uzvārds netiek pareizi saprasts, uzreiz to ir jālabo, lai vēlāk neradītos kādi nepatīkami starpgadījumi. Lietišķas sarunas sākumā vienmēr ir pieņemts apmainīties ar dažādām pieklājības frāzēm, lai izrādītu vēlmi turpināt šo iesākto sarunu. Svarīgi ir pieminēt to, ka nekādā gadījumā lietišķas sarunas laikā nav pieņemts runāt pa mobilo tālruni , ja tas ir neattiecas uz šo sarunu, taču ja šis zvans ir nozīmīgs, tad atvainojoties otrai personai, uz to var atbildēt. Turklāt, kā vēl viens svarīgs aspekts, kas būtu vēlams ņemt vērā ir tāds, ka sarunas sakumā vajadzētu vienoties par sarunas ilgumu.
Sarunas noslēgumā pirmā kājas ceļas tā persona, kura ieņem austāko amatu, jo tas nepārprotami liecina par to, ka sarunas ir beigusies. Ejot projām ārā no telpas, kur risinājusies šī saruna nekad netiek runāts par to, ko diskutēja sarunas laikā, saruna beidzas tad, kad abas puses ir sarokojušās tajā telpā, kur viņi veica šo diskusiju.
Manuprāt, šīs būtu tās lietas, lai diskusija izveidotos veiksmīga un, lai cilvēks varētu atstāt diezgan labu priekšstatu par sevi kā lietišķo personu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1327579
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties