Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:709976
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KOPSAVILKUMS
Lauksaimnieciskās ražošanas sekmes lielā mērā atkarīgas no ķīmisko augu aizsardzības līdzekļu izvēles un lietošanas profesionalitātes. AAL jālieto tā, lai tie neizraisītu nevēlamas, grūti labojamas sekas videi- preparāta uzkrāšanās ražā, negatīva ietekme uz derīgiem kukaiņiem, lauku un grāvju malās mītošiem dzīvniekiem, ūdens organismiem, vides piesārņošana kopumā- atmosfēras, virszemes un grunts ūdeņu un augsni. Neuzmanīgi rīkojoties ar AAL tie var nonākt cilvēka organismā un radīt saindēšanos. Lai to novērstu stingri jāievēro darba drošības noteikumi, jāizmanto individuālie aizsardzības līdzekļi un sagatavojot darba šķīdumu jāizlasa drošības instrukcija, neatkarīgi no tā kādas ir jūsu zināšanas par augu aizsardzības līdzekļiem. Katra pesticīdu lietotāja pienākums ir precīzi ievērot rekomendācijas. Neskaidrību gadījumā jākonsultējas ar augu aizsardzības speciālistiem.
Visiem AAL lietotājiem jāzina Augu aizsardzības likums un Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi, un tie jāievēro. Ļoti svarīgas ir zināšanas, tāpēc ir jāiegūst apliecība par augu aizsardzības zināšanu minimuma apgūšanu. Lauksaimniekiem regulāri jāseko līdzi izmaiņām, lai spētu izvēlēties vajadzīgos pesticīdus, jo izplatīt, iegādāties un lietot drīkst tikai Augu aizsardzības līdzekļu sarakstā iekļautos augu aizsardzības līdzekļus.
Lai veiksmīgi realizētu augu aizsardzības pasākumus saimniecībās regulāri jāveic kaitīgo organismu uzskaite, jāņem vērā visi nosacījumi, lai preparāta izvēle un iedarbība būtu pēc iespējas efektīvāka. Augu aizsardzības darbu reģistrācijas žurnālā veiktie dati sniedz objektīvu informāciju par veiktajiem darbiem cīņā ar nezālēm, kaitēkļiem, slimībām.
Augiem kaitīgo organismu apkarošanā liela nozīme ir pareizai kultūraugu secībai augu sekā, augsnes apstrādei, sējumu kopšanai un mēslošanai, savlaicīgai ražas novākšanai, kā arī sēklu un šķirņu izvēlei. Tāpēc ķīmiskos pasākumus jālieto tikai tad , ja nav iespējams augiem kaitīgos organismus apkarot ar citām augu aizsardzības metodēm.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1310866
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties