Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:705419
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Agnosticisms (no sengrieķu "neizzināmais") ir filozofisks uzskats, ka tas vai kaut kas ir patiess vai aplams nav īsti zināms. Šis jēdziens tiek īpaši attiecināts uz teoloģiskām doktrīnām. Ikdienā tas tiek saprasts kā uzskats, ka mēs nevaram zināt, vai Dievs pastāv vai nepastāv.
Par reliģiju runājot, Dievs ir tik atšķirīgs no cilvēciskā, ka cilvēciskajā valodā nav iespējams kaut ko adekvāti pateikt par to, tātad tā esamība nav ne pierādāma, ne apšaubāma - jebkurš spriedums par to nevar būt patiess.

2. Atomisms - filoz. Mācība, ka matērija sastāv no atomiem. psih. Uzskats, ka cilvēka apziņa veidojas no psihisku pārdzīvojumu elementiem.


3. Deisms (fr. deisme, no lat. deus - dievs) - apgaismības laika reliģiski filozofisks uzskats, saskaņā ar kuru Dievs tiek atzīts tikai par pasaules pirmcēloni, noliedzot tā turpmāko līdzdalību norisēs un procesos pasaulē: tā pēc radīšanas atstāta savu pašas likumu darbības varā. tas pēc pasaules radīšanas vairs neiejaucas dabas, sabiedrības un cilvēku dzīvē.

4. Determinisms - filozofiska mācība par to, ka jebkuru notikumu (cilvēka, sabiedrības) dzīvē nosaka cēlonis vai cēloņu ķēde, savukārt no jebkura notikuma var noteikt sekas. Nekas nenotiek nejauši vai spontāni. Cilvēkam nav brīvas gribas. jebkuram notikumam ir vismaz viens cēlonis.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129786
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties