Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:693466
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Laikā, kad kā vienu no mūsdienu sabiedrību raksturojošām īpašībām min autoritātes zudumu, pāvesta Jāņa Pāvila II nāve pirms diviem gadiem (2005.gada 2.aprīlī) pārsteidza visus, atklājot, cik nozīmīga ir bijusi viņa personība daudziem cilvēkiem visā pasaulē. Viņš bija morāla autoritāte ne tikai katoļiem, bet arī citu konfesiju kristiešiem, reliģiju pārstāvjiem, kā arī cilvēkiem, kas vispār neatzīst Dieva eksistenci. Jānim Pāvilam II piemita spēja novērtēt sabiedrības morālo kondīciju un ieraudzīt konkrētu norišu nozīmi pagātnes notikumu un nākotnes vajadzību kopsakarībās.

Dzīves lēmums


Jau kopš bērnības Karols Vojtila (Jāņa Pāvila II dzimtais vārds) bija atvērts un talantīgs. Dzimis 1920. gadā Polijas pilsētā Vadovicē, netālu no Aušvicas. 10 gadu vecumā viņš bija zaudējis māti un mazliet vēlāk arī vecāko brāli. Dzīvoja kopā ar tēvu, bijušo oficieri. Pēc liceja beigšanas K.Vojtila pārcēlās uz Krakovu, kur sāka polonistikas studijas, bet drīz viņam tās bija jāpārtrauc, jo sākās karš un okupācijas vara universitāti slēdza. Šajos fašistiskā režīma īstenoto necilvēcisko vajāšanu, nevainīgu cilvēku rūpnieciskas nogalināšanas un nemitīgas pazemošanas apstākļos K.Vojtila atpazina savu aicinājumu kļūt par katoļu priesteri, pilnībā savu dzīvi veltīt Dievam un rūpēm par cilvēka iekšēju, gara, brīvību. Kara laikā K.Vojtila iestājās konspiratīvā garīgajā seminārā un studēja filozofiju slepenā teoloģijas fakultātē, paralēli smagi strādādams akmeņlauztuvēs un brīvajā laikā vēl iesaistoties tikpat konspiratīva teātra darbībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178555
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties