Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:668853
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

4. Secinājumi.
Katrā profesijā ir sava veida problēmas un situācijas, kuras ir grūti atrisināmas. Nekad nebūs tā, ka ieguvēji būs visi, taču mediķu profesijā vienmēr ir jārīkojas tā, lai pēc iespējas labāk būtu tieši pacientam, nevis kādai trešajai personai. Jo tieši tādēļ cilvēki kļūst par ārstiem, lai uzlabotu veselību un sargātu dzīvību, kas katram ir svēta.
No šī gadījuma var secināt to, ka pacients nespēs izlemt pats savu likteni. To izdarīs kāda trešā persona, jo vīrietis, kurš atrodas komas stāvoklī, nav uzskatāms par autonomu personu, tādejādi nevar pieņemt pats lēmumu. Līdz ar to ir izveidotas dažādas atkāpes tiesībās tieši šādu situāciju risināšanai. Nākamā iespēja sprieduma pieņemšanai ir tuvākajiem radiem, kas šajā gadījumā nespēj savā starpā vienoties, aizbilstamie, citi radi utt. Līdz beigās galīgo lēmumu pieņem ārstu konsilijs, kas koleģiāli, izvērtējot pacienta veselības stāvokli, izlemj, kas viņam būtu visnepieciešamākais un atbilstošākais. Tādejādi nelielā mērā zūd neobjektivitāte šāda veida jautājuma izskatīšanā, lai gan vienmēr ir kādi izņēmumi, kādi nezināmi faktori, kas var būt ietekmējoši.
Pats ārsts, manuprāt, šajā situācijā ir tikai starpnieks, kurš paskaidro ģimenes locekļiem esošo stāvokli, kādā ir pacients, iespējamās metodes ārstēšanai un sekas, kas varētu būt šo darbību iespaidā, kā arī izstāstīt ārstu konsilija pieņemto lēmumu un tā realizācija. Lai arī tas viss ir skaidri aprakstīts dažādos likumu krājumos, tomēr no morāles viedokļa to pieņemt ir daudz grūtāk.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties