Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:635477
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Žurnali PSRS laikā Padomju Latvijā (1940 – 1991)    4
  Rīgas modes    8
Darba fragmentsAizvērt

Rīgas Modes
„Lielākie nemiera gari ir žurnāla „Rīgas Modes” redakcijas līdzstrādnieki un tērpu demonstrētājas. Kur tik viņus un obligāto „bruņojumu” – terpu modeļus un fotoaparātus – nav aizvilinajis Modeļu nama pelēkzilais busiņš.”
(Ērika Pauzere)
Kādreiz leģendara žurnāla „Rīgas modes” numurus vēl joprojām rūpīgi glabā daudzas rīdzenieces. Tas iznāca no 1948.gada līdz 1992.gadam 220 000 lielā tirāžā ( salīdzinajumam, pašlaik populārā žurnāla Cosmopolitan(latviešu valodā) metiens ir 22 000 eksemplāri, Santa – 25 000 eksemplāri ). Žurnals iznaca latviesu un krievu valodā un vēstija par visām aktuālākajam modes tendencēm.
Patiesībā žurnala retrospektācija sākas jau 1665/66 gadā. Bet 1965. gadā žurnala veidošana un publicēšana tika nodota Rīgas Modes namam - modes tendenču noteicējam republikā( iepriekš to veidoja izdevniecība „Liesma”) - ar šo laiku arī pieņemts sākt žurnāla pastāvēšanas gadu atskaiti.
Žurnāla nodošana Rīgas modes namam bija būtisks pagrieziena punkts ta vēsturē. Pirms tam visi attēli žurnālā bija zīmēti ( kantaini cilvēciņu silueti trīstūrveidīgajos tērpos), modes nama modeles kļuva par fotomodelēm. Vispirms viņas bija ne vairak kā desmit.
Pirmais fotogrāfs, kas iesaistijās darbā ar jauno Rigas modes projektu „ Rīgas modes” bija Jānis Kreicbergs, kas toreiz bija Latvijas slavenakais fotogrāfs arī dažādu izstāžu un konkursu kurators.
Šīs meitenes, skaistas, slaidas, graciozas, pazina ne tikai Latvijā, visā Padomju savienības teritorijā. Tajā laikā viņas šķita gandrīz dievišķas, nesasniedzamas un noslēpumainas, daudza meitenes sāka sapņot par fotomodeles karjeru. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1325346
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties