Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:626919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zelmas un Ernesta māte.
Māte bieži vien nevēlēdamas meklēt paskaidrojumu dažādām lietām, kļuva pārlieku vienaldzīga, viņa labāk izvēlējās neko nedarīt, nekā lieki sevi uztraukt un meklēt atrisinājumu lietām, kas viņai notika apkārt. „Māti nepārsteidza ne liela laime, ne arī liels posts. Viņa gan skaļi raudāja, smieklīgi vaidēja, bet tas viss bija vairāk paradums. Trešā dienā viņu pārņēma liels nespēks, kas pārvērtās stulbā vienaldzībā. ”
Lai gan Ernests bija nozadzis mātei un māsai naudu, māte nespēja izjust pret viņu ļaunumu, bet gan bija priecīga atkal ieraudzīt dēlu, kaut gan Ernests bija notriecis visu Zelmas mēneša algu. „Māte uz vietas atžirga. To jau Zelma paredzēja un ar riebumu novērsās. Viņa nojauta, ka mātei lamāšanās tagad sagādās pat zināmu ļaunu patiku. ”
Māte nemācēja pastāvēt par savu viedokli, ja kāds viņai uzreiz nepiekrita, viņa vienkārši padevās un ignorēja, nemēģinot pierādīt, ka viņai ir taisnība. „Māte apklusa. Niknums pārvērtās tai vēl ļaunākā garastāvoklī – klusēšanā. Viņa iegrima mākslotā nejūtībā. ”
Autors nebija mātei devis vārdu, viņa tika saukta tikai par māti. Ar to autors vēlas vēl vairāk uzsvērt, ka māte bija pelēkais cilvēks, kam nebija teikšanas, ne arī viņa pelnīja iztiku ģimenei. Tikai visā noraudzījās bez iespējas kaut ko mainīt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1246953
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties