Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Sīkās pirkstu muskulatūras attīstība rakstītprasmes apguvei

     Novērtēts!

    Referāts15 Pedagoģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:617866
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bērns jau no pirmajām dzīves dienām rotaļājas, lai iemācītos pārvaldīt savu ķermeni. Viņš ar prieku vingrina locekļus, bez mitas kustas un skrien, lec un kāpj, šūpojas un dejo, dzied un klaigā. Vēlāk seko rotaļas, kurās bērns darbojas ar priekšmetiem.
Tā kā pirmsskolas vecuma bērna vadošā darbība ir rotaļa, tad tā šajā vecumā motivē viņu darbībai. Tās gaitā bērns izzina cilvēku attiecības un pats sevi. Viņš tikai darbojas ar priekšmetiem, izmēģina savus spēkus un priecājas par panākumiem. Bērnā sajūsmu izraisa apziņa, ka viņš spēj kaut ko izdarīt un tā viņu motivē darbībai. (14., 103.)
Rotaļu par vadošo darbību uzskata tādēļ, ka tieši šīs darbības ietekmē notiek izmaiņas psihē. Rotaļās ir svarīgs ne tikai sensoriskais, bet arī emocionālais (vēlme darboties), kognitīvais (izziņas procesi) un sociālais aspekts. Rotaļa, kā vadošā darbība sagatavo pamatu nākošajam vadošās darbības tipam – mācību darbībai. (23.)
Lai bērns varētu pilnvērtīgi attīstīt savu sīko pirkstu muskulatūru, viņam ir nepieciešamai materiāli un vide, kurā darboties. Tātad pirmsskolas skolotāja uzdevums ir radīt vidi, kurā bērns varētu sevi realizēt un pilnveidot. Rokas sagatavošana rakstītprasmei un sīkās pirkstu muskulatūras attīstīšana var norisināties ne tikai metodiskās, cikliskās, plānotās nodarbībās, bet arī netīšā un rotaļu veidā. Noteicošā ir pirmsskolas skolotāja personība, viņa emocionālā saikne ar bērniem un profesionālā darbība. Vide ir tik attīstoša, cik lielas pūles tās radīšanā ir pielicis pats skolotājs. Videi jārosina bērnus darboties un izmantot dažādus materiālus rokas vingrināšanā. Sīkās pirkstu muskulatūras attīstīšana norisinās visdažādākajos darbības veidos. Ieteicams izmantot daudzveidīgus materiālus, kas ietekmē roku sajūtu attīstību. Bērnam ir jāpiedāvā rotaļu materiāli, kas rosinātu bērnus apgūt jaunas iemaņas ( tīt, pīt, pogāt, siet, utt.) Tāpat jārada iespēja apgūt iemaņas darboties ar dažādiem instrumentiem un darba piederumiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1169230
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties