Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:610184
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv atvieglota noziedznieku izdošanas sistēma. Arī Latvijā ir ieviests Eiropas apcietinājuma orderis.
ES nav savas militārās struktūras. Ārējo drošību tā stiprina ar kopējo ārpolitiku un sadarbību ar militāro aliansi - NATO.

Zaudējumi iestājoties ES.
Lielākais zaudējums iestājoties ES manuprāt ir cukura nozares slēgšana. Tās ir zaudētas darba vietas, ieguldītas investīcijas, nesaņemta peļņa. Par šo jautājumu domas dalās. Vai tas būtu noticis, ja mēs nebūtu iestājušies ES? Vai var būt, ka ES paātrināja nonovēršamo nozares slēgšanu, lai zaudējumi būtu pēc iespējas mazāki?
Pie mīnusiem noteikti jāmin arī augstā inflācija. Notiek cenu izlīdzināšanās ar ES. Tikai tautas labklājības līmenis netiek tam līdzi, īpaši grūti klājas pensionāriem un tiem kas saņem minimālo algu.
Ne visi uzņēmēji ir spējuši pielāgoties ES stingrajām prasībām, jo prasību ievērošana prasa ieguldījumus un investīcijas. Pārāk maz tiek attīstīta ražošana Latvijā. Tās apjomi sāk samazināties. Kas pie tā vainīgs - ES vai mēs paši?

Šobrīd, kad pagājuši jau 4 gadi, kopš iestāšanās, var droši apgalvot, ka otro reizi PSRS mēs neesam iestājušies. Nav vērojams arī imigrantu pieplūdums. Un neesam zaudējuši savu neatkarību.
Salīdzinot ES ieguvumus un zaudējumus, šķiet, ka ieguvumi ir acīredzami un skaidri, toties zaudējumus ir daudz grūtāk noteikt. Situāciju valstī ietekmē daudz un dažādi faktori. Pirmkārt jau valdības politika, tad ES politika un visbeidzot arī situācija pasaulē.
Protams Savienībai ir gan savi plusi, gan mīnusi, bet lielākoties mūsu labklājība ir atkarīga no mums pašiem, no tautas un valdības... Neviens neko par velti mums nedos, ir jācīnās par savām tiesībām un jāstrādā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties