Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597158
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Ogista Konta dzīves gājums    5
  Socioloģija kā zinātne    10
  O. Konta darbība    12
  Secinājumi    21
  Izmantotās literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Kā sava socioloģijas referāta tēmu izvēlējos socioloģijas pamatlicēju Ogistu Kontu, lai labāk saprastu socioloģijas būtību un tās sākotnējo ideju, varbūt pat mazliet atšķirīgāku nekā mēs to saprotam mūsdienās.
Mūsdienās cilvēki ar vārdu socioloģija vairākumā gadījumu saprot zinātni, kas pēta sabiedrību, tās pētniecības centrā izvirzot cilvēku. Vismaz pēc maniem uzskatiem un seklajām zināšanām par šo zinātnes nozari.
Lai labāk spētu izprast sava darba materiālus ir nepieciešams jēdzienus, kas ļautu labāk izprast lasāmvielu. Apskatīšu termina socioloģijas definīciju, jo šis ir centrālais darba pieturas punkts. Socioloģijas vārdnīcā skaidrots, ka socioloģija ir sabiedrības zinātne, kurai ir daudz virzienu, taču parasti socioloģisko pētniecību interesē sociālas grupas vai citādi cilvēku kopumi un to savstarpējās attiecībās. Socioloģija sabiedrību skata plašāk nekā pārējās sociālās zinātnes kā, piemēram, antropoloģija, kas pievēršas dažādām kultūrām, vai politoloģija, kas koncentrē uzmanību uz politisko sistēmu. Socioloģijas galvenais objekts ir cilvēks. Sociālo pētījumu mērķis ir aprakstīt un izanalizēt, pētnieku interesē atklāt sociālos likumus, padziļināt izpratni par sociālām parādībām vai arī ar sava pētījuma palīdzību piedalīties sociālajās pārmaiņās.1
Savukārt, par pamatlicēju tiek uzskatīts cilvēks, kurš kaut ko aizsāk, veido pamatus sabiedriski nozīmīgai parādībai.2 Pārējos darbam svarīgos svešvārdus izpētīšu laika gaitā.
Konts, manuprāt, ir viens no 19. gadsimta ievērojamākajiem domātājiem, ļoti unikāla un interesanta personība. Viņš tiek dēvēts par „socioloģijas tēvu” un termina socioloģija izgudrotāju, pozitīvisma teorijas izstrādātāju, cilvēku, kas savā būtībā ir ļoti savdabīgs un atšķiras ar savu pasaules redzējumu.
Kā sava darba mērķi izvirzu- gūt dziļāku izpratni par socioloģijas zinātni, uzzināt vairāk par socioloģijas pamatlicēja devumu socioloģijas attīstībā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1232302
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties