Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:578672
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskās Ekonomiskās palīdzības padomes izveidošanās priekšnosacījumi.
Savstarpējās ekonomiskās palīdzības padome- starpvalstu ekonomiska organizācija, kas tika nodibināta 1949. g. un kurā apvienojās PSRS, tās Austrumeiropas satelītvalstis, Vjetnama, Mongolija, Kuba. Par mērķiem bija deklarēti: dalībvalstu ekonomiskās un zinātniski tehniskās sadarbības attīstība un paplašināšana; šo valstu saimniecisko organizāciju un uzņēmumu darbības koordinācija; starpvalstu ekonomiskā integrācija. Galvenā mītne atradās Maskavā. Pēc PSRS sabrukuma 1991. g. Savstarpējās ekonomiskās palīdzības padome tika likvidēta.
SEPP mērķi bija veicināt dalībvalstu ekonomisko attīstību, dalībvalstu industrializācijas līmeņa paaugstināšanu, celt dzīves līmeni, darba ražīgumu, panāktu ciešāku Austrumeiropas ekonomisko un politisko sadarbību. Būtisks trūkums SEPP darbībā bija tas, ka tās pieņemtie lēmumi nebija juridiski saistoši visām dalībvalstīm un tiem bija deklaratīvs rakstus. Plānveida ekonomikas apstākļos organizācijas darbība nebija efektīva un nereti radīja zaudējumus tās dalībvalstīm. SEPP galvenokārt bija kā reakcija uz EEC izveidošanu 1948.gadā. PSRS mērķis bija panākt vēl ciešāku AEiropas valstu ekonomisko un politisko integrāciju; nostiprināt savu ekonomisko virsvadību; izveidot tādu ekonomisko moduli, kurā katra valsts pilnībā zaudētu savu ekonomisko patstāvību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties