Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:576932
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par origami izvēlējos rakstīt tāpēc, ka papīra locīšana ir ļoti interesants process. No vienas papīra lapas var izgatavot skaistas un noderīgas lietas. Jau tagad mans galds ir piekrauts ar dažādām no papīra pagatavotām lietām – ziedi, kastītes, dzīvnieciņi, kuģīši un pat fotogrāfiju rāmīši.
Pats vārds – origami ir ļoti interesants. Izrādās, ka no japāņu valodas „ori” nozīmē locīt un „kami” – papīrs. Origami ir dekoratīva papīra locīšanas māksla.
Kad sāku meklēt kaut ko par origami, atklāju, ka latviešu valodā par seno papīra locīšanas mākslu ir ļoti maz (atradu tikai trīs teikumus). Tagad man jau ļoti interesēja šī māksla, jo Latvijā tās vēsture nebija pētīta. Bija tikai, kā taisīt visus šos priekšmetus.
Tādēļ sāku meklēt visu par origami angļu valodā. Šeit bija jau ļoti daudz informācijas, tāpēc atlika to tikai apkopot un izsvērt svarīgāko.
Par origami izcelšanos ir zināms ļoti maz.
Daži uzskata, ka origami cēlies no Ķīnas aptuveni pirms 2000 gadiem. Šis uzskats varētu būt maldinošs. Tas ir balstīts uz varbūtību, ka origami sāka taisīt tieši pēc papīra izgudrošanas. Šim apgalvojumam nav pierādījuma, turklāt nav nekādas pēdas agrajā Hana dinastijas laikā. Arī ķīnieši sākotnēji rakstīja uz bambusa, zīda u. c. Materiāliem, tad uz papīra. Tas liecina, ka papīrs sākotnēji tika izdomāts rakstīšanai, nevis locīšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1148226
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties