Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:554467
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Līzings- nomai tuva forma, kas tiek skaidrota kā: darbība ar investīcijām mantas iegūšanai un tās nodošana lietošanai, uz līzinga norunas pamata, fiziskām vai juridiskām personām par noteiktu samaksu, uz noteiktu laiku un uz noteiktiem noteikumiem, kas noteikti ar līgumu, kā arī līzinga ņēmējam ir tiesības mantu izpirkt.
Vienošanās par produkcijas sadali- valsts un privātā sektora attiecību patstāvīga forma, kas ir tuva, bet neattiecas uz tradicionālo nomizmantošanu. Vienošanās par produkcijas sadali ir kopīgs līgums, kas parakstīts starp valsts valdību un resursu ieguves uzņēmumu (vai uzņēmumu grupu), par to, cik daudz no resursa, kas iegūts no valsts, katrs saņems.
Kopuzņēmums- valsts dalības forma starptautiskajā darba dalīšanā, izveidojot uzņēmumu, pamatojoties uz īpašumtiesībām, kas vienlīdzīgas dalībniekiem no dažādām valstīm, īstenojot kopīgu pārvaldi, kopīgu peļņas dalīšanu un riskus.
Koncesija (nomizmantošana)- vienošanās forma par likumīgā īpašnieka ekskluzīvo tiesību kompleksa nodošanu citas personas rokās. Nodošana koncesijā īstenojas uz atmaksas nosacījumiem uz noteiktu laiku vai bez noteikta laika perioda. Līguma galvenais priekšmets var būt dabas resursu lietošanas nodošana, kā arī iekārtu, aprīkojuma nodošana un citas tiesības, tostarp par zīmola nosaukuma, patentētas informācijas, preču zīmes u.c. lietošanu. Atalgojuma izmaksa var būt vienreizēja vai periodiska.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties