Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:540172
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Temperamentu tipu psiholoģiskais raksturojums.
Temperaments (T) – tās cilvēka individuālās psiholoģiskās īpatnības, kuras nosaka viņa darbības dinamiku un ir atkarīgas no centrālās nervu sistēmas īpašībām. Individuālās psiholoģiskās īpatnības ir cilvēku savstarpējās psiholoģiskās atšķirības. Katram ir savs individuāls temperaments.Darbības dinamika ir tās temps, ritms, intensitāte. Cilvēki atšķiras pēc savas darbības tempa, vieni ir straujāki, citi- gausāki, lēnīgāki. Katram ir savs individuālais ritms, kurš noteic kā mainās aktivitātes un pasivitātes periodi. Intensitāte rāda, cik ilgi cilvēks spēj izturēt to vai citu slodzi. T atkarība no centrālās nervu sistēmas īpašībām norāda uz to, ka temperaments ir bioloģiski nosacīts. Katrs piedzimst ar noteiktu T tipu un savu mūžu nodzīvo ar to T, ar ko ir piedzimis. T. Tips nemainās.Kas veido temperamentu? Saskaņā ar Hansa Aizenka teoriju cilvēka temperamentu veido2 pamatradītāji:introversija un ekstraversija, otrs radītājs ir emocionālā noturība jeb emocionālaLīdzsvarotība.Intraverts kā psiholoģiskais tips.
Tipiski intraverti attiecībās ir Noslēgti;Atturīgi;Rezervēti;Distancēti;Ļoti pamazām iejutās jaunās situācijās;Attiecības ar citiem cilvēkiem veidojas ļoti pakapēniski;Attiecībās ar cilvēkiem virzās dziļumā, nevis plašumā;Dod priekšroku darbam ar lietām, nevis ar cilvēkiem;Savas jūtas, emocijas uz āru neizrāda;Grūti pateikt, kāds ir viņa noskaņojums.Ekstraverts kā psiholoģiskais tips.Atklāti;Sabiedriski;Ātri iejūtas jaunās situācijās;Ātri veido kontaktus ar cilvēkiem;Komunikabli;Dot priekšroku plašam paziņu lokam; Parasti ir daudz draugu;Attiecības ar cilvēkiem vairāk virzās plašumā, nevis dziļumā; Dod priekšroku darbam ar cilvēkiem; Atklāti pauž savas jūtas: prieku, neapmierinātību, skumjas; Cilvēkus var iedalīt emocionāli noturīgos un nenoturīgos. Emoc. noturīgi – prāta cilvēki, viņi visu vairāk pārdomā un apsver. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1120708
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties