Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:537429
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Temata izvēle balstīta uz šīs tēmas izzināšana vēlmi. Pēdējā laikā aizvien biežāk presē lasāmā, bieži pat par „zvēru” dēvētā tēma, jo sveša un vēl neapzināta plašākas sabiedrības vidū - placebo efekts, piesaistīja ar netradicionalitāti un mazpazīstamību. Tēmas izvēle bija apzināta, sākot ar to, ka darbu vēlējāmies veidot tieši psiholoģijā beidzot ar to, ka vienojāmies, ka veidosim savu zinātniski pētniecisko darbu par tēmu, par kuru zinām salīdzinoši maz, bet, kas piesaista un interesē, lai darbu izstrādājot un prezentējot ar savu tēmu iepazīstinātu ne tikai citus, bet arī, lai pašas iegūtu jaunas zināšanas par mums interesējošo tematu. Sākotnēji tēma piesaistīja ar izbrīnu, cik gan daudz cilvēks spēj paveikt ar domu spēku, tādejādi radās vēlme pēc iespējas plašāk izzināt placebo efekta darbības principus, pielietojumu un tā iedarbību.
Faktiski placebo efekts, precīzāk tā iedarbība nav nekāds jaunums, pēc zinātnieku un vēsturnieku domām iepriekšējos gadsimtos ārstēšana bija vienīgi placebo un rituālu darbību sajaukums, jo vēl nebija kontrolējamu klīnisku pētījumu, kas dotu iespēju konstatēt specifisku, nemainīgu un standartizētu iedarbību un medicīnā placebo jeb pazāles pirmoreiz izmantoja 18. gadsimtā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties