Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:528192
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savā darbā esmu izvēlējies atspoguļot interviju kā informācijas vākšanas metodi žurnālistikā. Šajā gadījumā mana intervija ar divām medicīnas studentēm – Zani un Līgu – ir mērķtiecīga saruna, kuras rezultātā tiek radīts publicēšanai masu medijos paredzēts materiāls. Šī materiāla pamatā nav intervējamo personu tiešā runa, bet tā tiek izmantota vietās, kur ar tiešās runas palīdzību iespējams padarīt rakstu lasītājam saistošāku, kā arī uzsvērt vai paspilgtināt intervējamās personas teikto.
Konkrētās intervijas mērķis bija noskaidrot, ar ko studiju gaitā nākas saskarties Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas studentiem. Rezultātā ir tapis raksts, kuru varētu publicēt, piemēram, kādā jauniešiem paredzētā izdevumā vai laikrakstā, kas vēsta par izglītības iespējām Latvijā.
Mācoties medicīnu, vajadzīgas lielas darbaspējas
Vairāki apkopotie pētījumi liecina, ka pēdējos gados vidusskolu absolvējušajiem jauniešiem augusi interese par inženierzinātnēm, transporta nozari, kā arī arhitektūru un būvniecību. Šajā ziņā neatpaliek arī medicīna, ko valstī iespējams apgūt divās augstskolās – Latvijas Universitātē (LU) un Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). Jauniešu Avīze* tikās ar divām RSU Medicīnas fakultātes studentēm, kurām ir atšķirīgi viedokļi, lai tieši no viņu skatupunkta pēc iespējas objektīvāk noskaidrotu, ar kādām problēmām un kādām priekšrocībām nākas saskarties RSU studentam, apgūstot mediķa zinības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties