Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:524326
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Darba tirgus    4
  Darba pieprasījums    4
  Darba piedāvājums    4
  Līdzsvars darba tirgū    5
  Bezdarbs    5
  Darba tirgus Rundāles novadā    7
  Nobeigums    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Pirmais secinājums, ko varu izdarīt, ir, ka darba tirgus situācija, proti, tieši bezdarba līmeņa izmaiņas Rundāles novadā ir līdzīgas kā valstī. Ja Latvijā ceļas vai krītas bezdarbnieku procents, arī Rundālē ir līdzīgas izmaiņas. Papētot grafikus, redzams, ka kopumā bezdarbnieku kā valstī, tā novadā skaitam ir tendence samazināties. Tam varētu būt vairāki iemesli, piemēram, minimālās algas paaugstināšana. Novada robežās visticamāk tūrisma attīstība – paplašinoties Rundāles pils dārzam un restaurējot arvien jaunas telpas, pieaug darba apjoms un darbaspēka nepieciešamība.
Tā kā Rundāle ir lauku novads un galvenā nodarbošanās tur ir lauksaimniecība, diezgan loģiski šķiet rādītāji, ka uz ziemas sezonu palielinās bezdarbnieku skaits. Šajā laikā lauksaimniecībā ir “klusais” periods un nav nepieciešami lieli darba spēki, tāpēc visticamāk daļa strādnieku iestājas NVA uzskaitē, lai saņemtu vismaz kādus ienākumus. Tas pats attiecas uz celtniecību, jo, cik man zināms, diezgan daudzi novada iedzīvotāji strādā arī celtniecības vai ceļu būves jomā. Protams arī Rundāles pils, kas nodarbina lielu skaitu darbinieku vasaras sezonā, tai skaitā daudz skolnieku un jauniešu, uz ziemu samazina darbinieku skaitu.
Jāņem gan vērā fakts, ka dati nav pilnīgi precīzi, jo, kā jau tekstā tika minēts, novadā deklarēti diezgan daudzi studenti, kas pēc vidusskolas devušies uz citām pilsētām studēt un nestrādā, tomēr kopējā statistikā uzrādās. Vai otrādi – joprojām ir deklarēti Rundālē, bet strādā un dzīvo jau vairākus gadus citur. Kā jau visā Latvijā, bet iespējams raksturīgāk laukos, ir cilvēki, kuri strādā neoficiāli, darot dažādus pagaidu darbus vai arī saimnieki neņem oficiālā darbā, maksājot uz rokas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1353988
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties