Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:500288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Saīsinājumu un nosacīto apzīmējumu saraksts    3
  Ievads    4
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  Reklāma    6
1.2.  Pārliecinošā komunikācija    12
1.3.  Vērtēšana kā informācijas apstrādes posms    19
2.  Pētījums    21
2.1.  RSEBAA raksturojums    21
2.2.  RSEBAA drukāto reklāmas materiālu analīze    22
2.3.  Pētījuma objekta un metodes raksturojums    25
2.4.  Fokusgrupas intervijas rezultātu analīze un interpretācija    26
  Secinājumi un priekšlikumi    32
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    34
  Pielikumi    35
Darba fragmentsAizvērt

Ar vien vairāk pieaug konkurence starp augstskolām. Tās cenšas piesaistīt ar vien jaunus studentus. Augstskolu reklāmas materiāli ir viens no šiem līdzekļiem. Svarīgi, lai reklāmas materiāli būtu kvalitatīvi un atbilstu mērķauditorijas, šajā gadījumā vidusskolēnu, prasībām. Drukātie reklāmas materiāli ir efektīgs reklāmas līdzeklis, tajā pat laikā ar salīdzinoši zemām izmaksām. Lielu popularitāti ir ieguvusi Latvijas izglītības izstāde Skola, kas katru gadu pulcē neskaitāmu daudzumu vidusskolēnu, kas interesējās par izglītības iespējām Latvijā un pasaulē. Augstskolu drukātie materiāli ir tas, ko vidusskolēni pārnes mājās no izstādes. Tajos ir jābūt visai nepieciešamai informācijai par augstskolu, piedāvātajām programmām un ārpusskolas nodarbībām. Reklāmas materiāliem ir jābūt arī vizuāli pievilcīgiem un jāprezentē augstskolas tēls. Ņemot vērā, ka liela daļa vidusskolēnu parasti vēl nav izlēmuši par nākamo profesiju, iespējams tieši augstskolu reklāmas materiāli var nospēlēt galveno lomu lēmuma pieņemšanā.
Pētījuma mērķis ir noskaidrot vai RSEBAA reklāmas materiāli atbilst vidusskolēnu prasībām. Darba uzdevums ir iepazīties ar dažādu autoru literatūru par reklāmas jēdzienu un veidiem, kā arī par cilvēku informācijas apstrādes īpatnībām, kas liek pieņemt lēmumus. Pētījuma objekts ir 10 vidusskolēni, ar fokusgrupas intervijas palīdzību, darba autors, kā viņi vērtē RSEBAA drukātos reklāmas materiālus.
Darba analīzei autore izmanto literatūru, kurā aprakstītas dažādas reklāmas definīcijas, piemēram, Mārtiņa Veides grāmata „Reklāmas Psiholoģija” Pamelas Odihas grāmata „Advertising in Modern & Postmodern Times”, Georga Stražnova grāmata „Reklāma praktiskajā biznesā”, kurā aprakstīti dažādi reklāmas veidi. Ar pārliecinošās komunikācijas teorijas Informācijas detalizētas apstrādes modeli autore iepazinās Džiemsa Dilarda grāmatā „The Persuasion Handbook. Development in Theory and Practise”, Čarlesa Larsona grāmatā „Persuasion: Reception and Responsibility”, kā arī Daniela Okīfes grāmatā „Persuasion Theory and Research” un Džona Ošaugnesija grāmatā „Persuasion in Advertising”. Laila Borna grāmata „Psiholoģija: izturēšanās un tās konteksts” skaidro dažādos cilvēki uzturēšanās motīvus, kas var būt noteicošie lēmumu pieņemšanas brīdī.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1114795
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties