Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:468019
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
  Kas ir CAM?    5
  0.1 CNC    6
  G-code    7
1.  CAM apstrādes process    8
2.  Pazīstamākās CAM programmas    9
  Pirmie iespaidi par DITF    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikums    12
Darba fragmentsAizvērt

CAM (Computer-aided manifacture), jeb Automatizētās Ražošanas Sistēmas, ir dator-modelēšana CAM programmas vidē, kura ģenerē CNC (Computer Numeric Control), jeb Ciparu Vadības Darbagaldiem, nepieciešamos datus (G-code) izstrādājuma izgatavošanai. (Dažas CAM sistēmas arī ietver papildus automatizētu konveijeri, kas piegādā materiālus un automatizē piegādes procesu, kā arī tādus uzdevumus kā instrumenta nomaiņa). Pateicoties tam, ka CAM tehnoloģijās ražošanā izmanto datorus un robotus ir iespējams iegūt augstas precizitātes detaļas, ko nevar izdarīt cilvēks; ar šīs sistēmas palīdzību ir iespējams iegūt sarežģīta profila detaļas neilgā laika periodā. Kaut arī CAM izmanto robotus, izstrādes procesā ir nepieciešama zinoša cilvēka – inženiera vai NC (Numerical control) programmētāja klātbūtne un uzraudzība. Pirmo reizi CAM aplikācija lielās kompānijā tika pielietotas automobiļu un kosmosa industrijā, piemēram, 1971. gadā „Renault” automobiļa virsbūves projektēšanai un izstrādāšanai.
Kaut arī CAM pamatfunkcija ir saglabājusies nemainīga, mūsdienās CAM ir kļuvis daudz plašāks un tajā ir integrēta arī CAD sistēma, piemēram, NX 5, SmartCAM, Mastercam u.c.. CAD (Computer-aided designe), jeb Automatizētās Projektēšanas Sistēmas, izmanto sarežģītu 3D modeļu veidošanā un to rasējumu izdrukāšanai, kurus arī var izmanto ražošanā. Pazīstamākās ir AutoCAD, un SolidAge. Šādas integrētās sistēmas atvieglo inženiera darbu, jo izstrādes procesā tiek izmantota viena un tā pati programmas datubāze, tādējādi dati ir vienādi gan CAM, gan CAD sistēmām un, ja nepieciešams rasējumam dati nav jākonvertē no CAM, vai otrādi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties