Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:456722
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Mana refeāta tēma ir informācijas strukturālais izkārtojums žurnālā Republika.lv un mans mērķis rakstot šo darbu ir izpētīt žurnālā pieejamās informācijas izvietojumu žurnālā, tā struktūru un apjomu, cik atveltīts katrai tēmai, cik reklāmām, kā tie ietekmē lasītāju. Analīzei izmantošu žurnālu “Republika.lv” mēneša apjomā – no šī gada 2.marta līdz 4.aprīlim ( 5 numuri).
Izvēlējos analizēt šo žurnālu, jo man tas liekas interesants tāpēc, ka tā uzdevums ir informēt sabiedrību par politiskiem un ekonomiskiem jautājumiem un problēmām gan nacionālā, gan globālā mērogā. Žurnālā ir publicēti daudzu sabiedrībā ievērojamu cilvēku komentāri un viedokļi. Tā kā šie viedokļi mēdz atšķirties, lasītajam ir iespēja nonākt pašam pie sava viedokļa, tam netiek nekas uzspiests. Tie ir galvenie iemesli, kāpēc man liekas interesanti analizēt tieši šo žurnālu.
Savā darbā apskatīšu arī reklāmas, lai noskaidrotu to īpatsvaru žurnāla saturā, no kā var secināt, cik neatkarīgs / atkarīgs ir konkrētais medijs, jo mūsdienās svarīga ir mediju finansiālā neatkarība. Žurnāliem vajadzētu attīstīties un balstīties uz pašu finansiālajiem resursiem, vairākumā gūtiem no apgrozības un sludinājumu ieņēmumiem. Galvenais žurnālu ieņēmumu avots ir reprezentēts ar reklāmu palīdzību. Reklāmas pārdošanai ir būtiska nozīme žurnāla neatkarības uzturēšanā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties