Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451780
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rūdolfa Blaumaņa novele „Salna pavasarī” sastāv no divām daļām: „Ziedi” un „Salna”. Pirmajā daļā Blaumanis attēlo ievu ziedēšanas laiku, kas precīzi sasaucās ar Andra iekšējām izjūtām. Viņš ir iemīlējies, bildina Lieni un saņem jāvārdu. Otrajā daļā rakstnieks salnu asociē ar bagātā kaimiņu māju saimnieku Mālnieka ierašanos Vanagos, lai bildinātu Lieni, kā arī ar Andra izmisumu un bēdām. Šie daļu virsraksti un dabas ainavas palīdz rakstniekam spilgtināt un padziļināt cilvēka pārdzīvojumu. Pretstats ir saredzams pašā noveles nosaukumā. Pavasaris ir gaisma, siltums, dzīvības un prieka gadalaiks. Salna, gluži pretēji, ir saltums, sastingums.
Psiholoģiskais reālisms priekšplānā izvirsa indivīda personiskos pārdzīvojumos. Novelē šis indivīds ir Liene. Viņa ir jauna meitene, kalpone Vanagos. Šajās mājās strādā arī puisis vārdā Andrs. Starp viņiem ir manās savstarpējas jūtas, tiek runāts par precībām. Bet tad notikumi tiek pavērsti citā gultnē. Vanagu mājās ierodās Mālnieks, kurš vēlas ņemt Lieni par saimnieci savās mājās. Viņš ir vecs vīrs, atraitnis, bez bērniem, bet ar lielu mantu. Šajā brīdī ir redzami Lienas psiholoģiskie pārdzīvojumi, viņai ir jāizvēlās starp jauno un tīkamo, bet nabago Andri, vai gluži pretēji bagāto, bet veco un neglīto Mālnieku.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118210
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties