Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:424839
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Valsts ir arī viena no nozīmīgākajām preču un pakalpojumu ražotājām un patērētājām. Mēs izmantojam sabiedrisko transportu, ārstniecības iestādes, izglītības iespējas, ko piedāvā valsts. Savukārt valsts institūciju un uzņēmumu darbībai nepieciešamas preces un pakalpojumi, kurus nodrošina privātsektors.
Valsts funkcijas:
1. Tirgus sistēmas aizsardzība – valsts veicina un aizsargā konkurenci tirgū, lai nodrošinātu maksimāli efektīvu ekonomisko resursu izmantošanu un iespējami augstu dzīves līmeni. Valsts seko, lai neveidotos monopoli, lai uzņēmumi nevienotos par tirgus sadali un noteiktu cenu uzturēšanu.
2. Sabiedriskās lietošanas preču un pakalpojumu nodrošināšana – to nodrošina, jo ne vienmēr kapitālieguldījumus sabiedriskajā sektorā var nosegt peļņa.
3. Ārpus tirgus blakus efektu radīto problēmu risināšana - valstij jābremzē negatīvie un jāveicina pozitīvie blakus efekti.
4. Ienākumu pārdales funkcija – ienākumu sadale starp indivīdiem, kam ir dažādas iespējas saņemt ienākumus. Lai mazinātu sociālo nevienlīdzību, valsts ar nodokļu palīdzību pārdala ienākumus. Darba nespējīgajiem tiek maksāti pabalsti un pensijas. Pabalstus saņem bezdarbnieki. Noteikts algas minimums netiek aplikts ar nodokļiem.
5. Ekonomikas stabilizācija – valsts veido vienmērīgu un prognozējamu iekšzemes kopprodukta izaugsmi. Nozīmīgākās ekonomikas regulēšanas sviras ir nodokļu sistēma, valsts budžeta izdevumi, subsīdijas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233620
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties