Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Policija kā institūcija, kas saistīta ar tiesu varas realizāciju

     Novērtēts!

    Referāts11 Tiesības

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:410161
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    2
1.  TIESISKAIS PAMATS, KAS NOSAKA POLICIJAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS SAISTĪBĀ AR TIESU VARU    4
2.  POLICIJAS UZDEVUMI TIESU VARAS REALIZĒŠANAS NODROŠINĀŠANĀ    5
3.  POLICIJA - IZZIŅAS IESTĀDE KRIMINĀLPROCESĀ    8
4.  POLICIJA - TIESAS NOLĒMUMU UN NORĀDĪJUMU IZPILDĪTĀJA    10
4.1.  POLICIJAS UZDEVUMI TIESĀJAMO PERSONU MEKLĒŠANĀ    11
4.2.  POLICIJAS UZDEVUMI UN TIESĪBAS AIZTURĒTO UN APCIETINĀTO KONVOJĒŠANĀ, TIESAS LĒMUMU PAR PIESPIEDU ATVEŠANU IZPILDĪŠANĀ    12
4.3.  POLICIJAS UZDEVUMI TIESAS SPRIEDUMU IZPILDĒ    13
5.  POLICIJAS UZDEVUMI TIESNEŠU AIZSARDZĪBĀ UN KĀRTĪBAS NODROŠINĀŠANĀ TIESĀ    13
  NOBEIGUMS    15
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    16
Darba fragmentsAizvērt

Šī referāta nosaukums ir " Policija kā institūcija, kas saistīta ar tiesu varas realizāciju". Izvēle nebija nejauša, jo man šķiet saistoša dziļāka tieši šīs institūcijas, tās uzdevumu izpēte. Temata nosaukums parāda to, ka policija nevis realizē tiesu varu, bet gan atbalsta un palīdz tiesai realizēt savas funkcijas, kā tieši par to arī ir mans referāts.
Es esmu tiesību zinātņu 4. semestra studente Latvijas Policijas akadēmijā, un šī studiju kursa nosaukums ir "policijas tiesības", tātad šo divu jēdzienu savstarpējā saistība būs nozīmīga gan manās turpmākajās studijās, gan darbā, tāpēc svarīgi jau sākumā izprast pamatprincipus, kas attiecas uz šo tematu .
Manuprāt, ikvienam pilnvērtīgam sabiedrības loceklim ir jāzina savas tiesības un jāzina, kā tās aizsargāt, kas var palīdzēt to izdarīt, kā rīkoties tiesībpārkāpuma gadījumā, taču diemžēl tas tā nebūt nav, un cēloņi tam ir visdažādākie. Tomēr, ja vēlamies veidot patiešām tiesisku un demokrātisku sabiedrību, valstij būtu jārūpējas par tās iedzīvotāju informētību, pat pareizu izpratni. Šajā darbā tuvāk izskaidrota tieši policijas saistība ar ikviena tiesībām, ja tās tiek aizstāvētas likumīgā tiesā.
Šobrīd Latvijas Republikā līdzās likumdošanas un izpildu varai pastāv neatkarīga tiesu vara. Tiesu vara Latvijas Republikā pieder rajonu (pilsētu) tiesām, apgabaltiesām, Augstākajai tiesai un Satversmes tiesai.
Latvijas Republikā tiesu spriež tikai tiesa, taču, lai tiesa varētu realizēt savu varu, līdztekus tai pastāv institūcijas un personas, kuru darbība saistīta ar tiesu varas realizāciju, un valsts ar likuma spēku ir uzdevusi šīm institūcijām pildīt tām specifiskus, ar tiesu varu saistītus uzdevumus un piešķīrusi tam nepieciešamās tiesības.
Viena no šādām institūcijām ir policija, par kuras lomu un kompetenci tiesu varas nodrošināšanā, ir šis referāts. Tas ir balstīts uz pašlaik spēkā esošo Latvijas Republikas likumdošanu un reālo situāciju valstī. Darbs sadalīts vairākās tematiskās nodaļās atkarībā no policijas uzdevumiem un izskatīti materiāli no dažādiem, pārsvarā likumdošanas, avotiem, par policijas saistību ar tiesu darbību mūsu valstī.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1168906
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties