Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:404871
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tradicionālo orientieru maiņa ir skārusi arī valodu. Valodā iekodētais mainīguma princips šodienas apstākļos - jauno tehnoloģiju vidē - darbojas it kā paātrinātā režīmā, un tā sekas ir acīm redzamas: runātās un rakstu valodas normu nenoteiktība un svārstīgums, ideālā parauga un autoritatīvu ieteikumu trūkums. Sociālās un politiskās dzīves temps, izteiksmes līdzekļu agresivitāte masu mediju vidē pieprasa jaunu ideologēmu apguvi, kur ari viens no ērtākajiem veidiem bieži vien ir balstīšanās uz ātrumā radītām, bieži vien vizuālajam materiālam ērti piekārtojamām un skanīgām teksta klišejām, kuras radušās ignorējot vēl dzīvās idiomas un neizprotot vēl pastāvošās tradīcijas un nosacījumus kultūrvidē. Nākas atzīt, ka arī rakstu valoda ir kļuvusi brīvāka. Kā piemēru varam minēt datorpasauli- internets, e-pasti, telefonsakari-īsziņas. Nākas atzīt, ka cilvēki pielāgojās un padara savu ikdienu vieglāku un komunicēties spējīgu izmainot un pārveidojot valodu, saīsinot, ienesot hibrīdus, kas ir veidoti no dzimtās valodas un svešvalodas.
Cilvēks jūtas tik brīvs, cik brīvs viņš jūtas savā valodā. Tādēļ jācer, ka valoda nepiesārņosies un saglabās savu sākotnējo skaidrību un nozīmi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties