Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:386674
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMS
Ņemot vērā iepriekš minētos faktus, var secināt, ka Vācija savā tautsaimniecības attīstībā galvenokārt balstās uz salīdzinošo priekšrocību teoriju, jo tā attīsta tieši tās nozares, kuras dod vislielākos panākumus pasaules tirgū. Tajā pašā laikā valsts ievēro arī ES kopējo likumdošanu, kura lielā mērā skar lauksaimniecības nozari. Vācijas valdība maksā lauksaimniekiem par to, lai viņi neražotu lieku produkciju, un tādā veidā ierobežo viņu darbību.
Lai gan VFR jau ilgāk par gadu ir iestājusies ekonomiskā krīze, to arī šobrīd var raksturot kā zemi ar augstu produktivitāti, ienākumu un labklājības līmeni. Ar savu tehnoloģiski spēcīgi attīstīto ekonomiku Vācija vēl ar vien ir vadošā valsts ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī nopietns konkurents pasaules līderei ASV.
Visās ES institūcijās Vācijas pārstāvji to skaita ziņā ieņem vadošās pozīcijas. Tā, piemēram, Eiropas Parlamentā Vācijai ir 99 deputāti (saskaņā ar Nicas līgumu), Ministru Padomē - 29 balsis. Tieši tādēļ Vācija spēj ietekmēt dažādu lēmumu pieņemšanu, un pārējām dalībvalstīm ir grūti iespaidot Vācijas plānus. Varētu teikt, ka Vācija ir noteicošā valsts ES, taču savas pozīcijas tā neizmanto ļaunprātīgi. Tās loma Eiropā drīzāk ir demokrātijas veicināšana.

Vācijas federālās zemes
Vācija ir federāla republika, kas iedalās 16 federālajās zemēs - pavalstīs (vāciski sauktas Länder, vienskaitlī Land; vienkāršoti tiek dēvētas Bundesländer, vienskaitlī Bundesland). Trīs no šīm pavalstīm ir atsevišķas pilsētas - Berlīne, Hamburga un Brēmene. Pārējās 13 federālās zemes vācu valodā sauc Flächenländer ("platību zemes").

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties