Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:353371
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No zinātniskā viedokļa, sāpes ir fiziskas un dvēseliskas ciešanas, nepatīkamas izjūtas, mocības. Tās ir pretstats baudai. No medicīniskā viedokļa, sāpes ir organisma indikators, kas norāda uz izmaiņām orgānā. Ilgstošas sāpes varot novest ķermeni līdz pat saslimšanai, jo dažreiz, izciešot sāpes, paaugstinās asinsspiediens, pulss, paplašinās acu zīlītes utt.
Var būt dažādas sāpju jušanas pakāpes. Cilvēki ar sāpju asimboliju, sāpes jūt, bet no tām necieš. Sastopami arī cilvēki, kuri vispār nejūt sāpes. Cilvēks ar augsti attīstītu gribu var pārvarēt gandrīz vai jebkuras iedomājamās sāpes. Teorētiski.
Sastopami arī dažādi pretsāpju līdzekļi, no tautā ierastiem, kā vērmeles, līdz pat aizliegtiem – morfijs. Diemžēl nav pretsāpju līdzekļu, pret garīgām sāpēm. Šeit var palīdzēt tikai cilvēka pašiedvesma, varbūt meditācija.
Fiziskās sāpes var būt intensīvas, ļoti stipras, bet parasti tās ir neilgas. Turpretī smeldzošas, ne tik stipras sāpes var cilvēku mocīt ilgu laiku, un grūti pateikt, kuras no sāpēm ir vieglāk paciešamas.
Manuprāt, vissmagāk cilvēki cieš no garīgām sāpēm. Tās ir ilgstošas, pret tām nav pretlīdzekļu, vienīgais “dakteris” ir laiks. Kā tautā mēdz teikt: “Viss paiet...,paies arī šis”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties