Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:350160
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šīs visas pazīmes ir diezgan pozitīvas, kaut gan grūti noticēt, ka monarhs tajā laikā spēja pieņemt apgaismotāju idejas, bet tā notika un viņi līdz ar to, bija arī tautas cienīti. Sabiedrībai patika apgaismotāju un apgaismotā absolūtisma pazīmes, jo tie veicināja labāku dzīvi nākotnē.
Sabiedrības progresu 18. gadsimtā veicināja tieši apgaismotais absolūtisms. Apgaismotie monarhi ieviesa tikai dažas reformas, bet revolūcijas rezultātā nodibinātā republika kļuva par modernas valsts un sabiedrības formas modeli, tās konstitūcija paredzēja, viedokļa un vārda brīvību, visu pilsoņu vienlīdzību likuma priekšā, vispārējas vēlēšanu tiesības, darba un profesijas izvēles brīvību un citas tiesības, bez kurām nav iedomājama arī mūsdienu demokrātija. Īstenībā apgaismotais absolūtisms bija mēģinājums spēcināt vai pastiprināt monarhu autoritāti un attaisnot absolūtu varu tās spējā radīt labāku dzīvi tās pavalstniekiem nevis veicināt sabiedrības progresu, tāpēc viennozīmīgi Lielā franču revolūcija bija efektīvāka.
Manuprāt īsumā šajā pārspriedumā esmu izklāstījis savas domas, savu viedokli un nostāju. Visus savus viedokļus es balstīju uz konkrētiem faktiem un viennozīmīgi var secināt, ka apgaismotais absolūtisms ir realitāte. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1383157
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties