Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:327861
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tā, kā semiotika ietver sevī visdažādākos zīmju tipus, par mērķi tiek izvirzīta nepieciešamība saskatīt semiotisku sakarību interjerā izmantojamajos elementos un to noskaņās. Kādas zīmes tiek izmantotas šajā darbā? Kā cilvēks (skatītājs, dalībnieks) uztvers šīs telpas, kuru primārās funkcijas ir kalpot izstāžu un semināru vajadzībām? Zīmes, kuras cilvēks uztvers ieejot telpā ir tās apgaismojums, krāsas un faktūras. Gaisma, kā telpu vidi veidojošs elements tiek izmantots, kā zīme, kura akcentē uzmanību uz kādām noteiktām detaļām, kuras ir vēlme demonstrēt. Tāpat gaisma apzīmē virzienu, kurā jātiecas skatītāja maņu orgāniem un jādarbojas uz tā psihi. Pēdējais apsvērums ir par pamatu nopietnas semiotiskās analīzes nepieciešamībai, kura palīdz laikus novērst negatīvu ietekmju parādīšanos uz cilvēka psihi konkrētajā interjerā. Analizējot objektu, kas tiek apskatīts šajā darbā, ir vērts runāt ne tikai par semiotiku kopumā, bet arī pievērsties tās apakšnozarēm, tādām kā - kultūrsemiotika, mākslas semiotika un lietišķā semiotika, uzdevuma padziļinātai izpratnei.
Semantiskajām jēdziensakarībām ir jābūt pamatotām ar zināmām likumsakarībām, piemēram, ir jāzina ēkas arhitektoniskā uzbūve un konkrēts veicamo pārmaiņu mērķis. Ņemot vērā ēkas stilu un uzbūves īpatnības, interjerā var akcentēt ultra modernus materiālus, kuri semantiskā ziņā radīs kodolīgus akcentus ēkā, kurā, piemēram, vēsturiskajām arkveida formām tiks pretstatīts stikls, plastikāts, gaismu un krāsu laukumi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties