Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:323530
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Poļu un Zviedru valdīšanas laikā Latvijas teritorija bija kā teritorija, kur var atrisināt radušos konfliktus. Latvijas teritorija poļu un zviedru konflikta laikā bija kā karalauks. Gan zviedru, gan poļu un leišu, gan arī krievu mērķis bija nostiprināt savu ietekmi Baltijas jūrā. Baltijas jūra bija ekonomiski aktīva zona tirdzniecības jomā. „Dominium maris Baltici ir vēsturnieku iecienīts termins, ar ko apzīmē centienus vienai Eiropas valstij valdīt pār Baltijas jūru.”1 Valstis centās valdīt pār Eiropu gan saimniecisku, gan politisku apstākļu dēļ. Tā arī centieni iegūt varu par izdevīgo zonu centās iegūt Polija-Lietuva un Zviedrija karā, kas norisinājās no 1600.-1635. gadam.
Karš starp abām šīm valstīm norisinājās ilgu laika posmu un lika ciest nevienam vien Latvijas teritorijas iedzīvotājam. Sāka izplatīties gan mēris, gan dažādas slimības, kas lika karam iestāties pagaidu pamiera stadijā. Atgūstot spēkus un nostiprinot savas valsts armijas, abi spēki turpināja iesākto karadarbību kā Latvijas, tā Igaunijas teritorijā (Livonijas teritorijā). Karavīrus mocīja arī bads ilgās karadarbības dēļ, tādēļ tika izlaupītas zemnieku nabadzīgās mājas, kā arī muižas. Bieži vien karojošo valstu valdniekiem nebija intereses par Latvijas teritorijas zemniekiem, viņiem bija svarīgi, lai karavīri būtu paēduši un spētu turpināt cīņu par ekonomiski un politiski izdevīgo teritoriju.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124169
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties