Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:317692
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Informācijas vide ir ļoti plašs jēdziens, un zinot to, ka komunikācija iespējama
dažādos līmeņos (interpersonālā, grupu, organizāciju, masu)1, būtībā dažās lappusēs nav iespējams ietvert visas Latvijas komunikācijas procesu analīzi informācijas vides kontekstā, ja nu vienīgi mērķis nebūtu ļoti virspusēja un sekla šo procesu analīze. Šā iemesla dēļ tēmu jebkuram apzinīgam topošajam žurnālistam gribot negribot nāktos sašaurināt labāka darba rezultāta iegūšanai, jo, kā zināms, žurnālista darbs nav tikai skaisti runāt, bet vēl jo vairāk- „dziļi rakt“. Aplūkojot Latvijā notiekošos komunikācijas procesus un izvērtējot Latvijai piemītošās informācijas vides īpašības un īpatnības, uzmanību saista kāda konkrēta problēma, kas arī ir šī darba centrā, tātad: vārda (preses) brīvības un privātās dzīves neaizskaramības robežu neievērošana Latvijas informācijas vidē.
Aplūkojot iepriekš minēto problēmu izstudētās literatūras kontekstā, iespējams izšķirt vairākus neveselīgas informācijas vides simptomus: manipulācija ar realitāti, verbālā manipulācija2, politiska rakstura aizspriedumi (political bias)3, indivīdu sociālā fona ietekme uz informācijas pasniegšanu/ uztveri (stereotipi, dzimums, darba un izglītības pieredze, politiskie uzskati u.c.)4, tendenciozas informācijas izplatība utt. Par cik „mediji ieņem galveno vietu informācijas vides satura veidošanā un satura izplatīšanā”5, ar nožēlu nākas atzīt, ka tieši mediji ir tie, kuru sniegtā informācija šos nevēlamos simptomus uzskatāmi ilustrē un ieintegrē Latvijas informācijas vidē. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1343275
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties