Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309320
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Neskatoties uz to, ka jaunu inovatīvu produktu izstrādei ir visai racionāls raksturs, inovatīvām idejām tāda nav un visbiežāk idejas prasa gandrīz vai iracionālu intuīciju. Balstoties uz savu domāšanas stilu, darbojoties ārpus ierastā robežām, menedžeris var pieņemt lēmumus diapazonā sākot ar ļoti intuitīviem, kuri balstīti tikai un vienīgi uz personīgo viedokli, un beidzot ar pat pavisam racionāliem, matemātiski un statistiski aprēķinātiem lēmumiem.
Vadīšanas lēmumiem būtu jābūt balstītiem uz zinātniskām pieejām, variantu analīzi un alternatīvas meklējumiem. Lēmumu pieņemšanas process sākas ar problēmas diagnozi, tad seko ierobežojumu formulēšana un lēmuma kritēriju izvēle, pēc kā seko altenatīvu noskaidrošana un novērtēšana, un tikai tad tiek izdarīta gala izvēle.
Lēmumu pieņemšanas etapa posmi ir saistīti viens ar otru un seko viens otram, šajos etapos tiek izmantota visa pieejamā informācija, pastāvīgi notiek alternatīvu vērtēšana un jebkura lēmuma pieņemšanas procesā uzsvars pirmkārt tiek likts uz nenoteiktības un riska iespējamām sekām. Jo sarežģītāks ir pieņemamais lēmums, jo sarežģītākas metodes tiek izmantotas tā izvērtēšanā. Visai izplatītas tādas metodes, kā matemātiskā statistika, spēļu teorijas, varbūtības teorijas, lineārā un nelineārā programmēšana, imitācijas modeļi, grafu teorija, utt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1355894
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties