Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292704
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manas domas par šo grāmatu.
Antikrists – citāda uzskata paudējs, vai reliģijas noliedzējs. Bez šaubām Nīcše nav citādu uzskatu paudējs, bet gan noliedzējs. Manuprāt, šis darbs ir piesātināts ar ”tukšu” un nepamatotu kritiku, trūkst pamatojuma katram domugraudam. Darbs pauž atziņu, ka vara un viss, kas to cilvēkos vairo ir labs, bet vārgums uzskatāms par sliktu pazīmi. Es uzskatu, ka viss ir pieņemams līdz brīdim, kad uzrodas, kāds cits patiesības sludinātājs, kas noliedz otra patiesos uzskatus, tajā vietā uzspiežot savējos. Ja viens patiesības sludinātājs noliedz kāda cita patiesību, nomelnojot un noliedzot to, tādējādi radot dogmas, kas aprobežo cilvēka uzskatus. Manuprāt, patiesi pozitīvi raksturojama tā reliģija, kas nenoliedz cita veida uzskatus, kas argumentēti spēj pierādīt, ka tieši viņu paustie uzskati cilvēkam spēj atbildēt uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar garīgumu, tā cēloņiem un sekām. Es uzskatu, ka pareizajā virzienā iet mums palīdz zināšanas, jo tās parāda ceļu, vienīgo un patieso.
Piekrītu, ka kristietība ir pilna ar morālēm un pašapmānu. Kristietībā ir skaidri redzama dažādu atziņu paušana nošķirot krasu robežu starp labo un ļauno. Viss labais ir kristietība, bet pretējā uzskata paudēji ir sliktie. Uzskatu, ka kristietības paustie jēdzieni nav tik objektīvi kā , piemēram, budisma paustās atziņas, jo kristietība lietas uzlūko no viena skatu punkta, bet budisms aptver visu to pilnībā, analizējot no kā šis ļaunais cēlies, un vai vispār ļaunais ir ļauns.
Ar salīdzināšanu nevar noteikt reliģiju patiesumu, objektivitāti. Uzskatu, ka reliģijas nav jāsalīdzina, tās vai nu pieņem vai nepieņem. Katrai cilvēku grupai ir kopīgas intereses, izpratne par reliģiju un tās izpausmi, kā arī nozīmi ikdienas dzīvē. Tā arī veidojas interešu kopas jeb reliģijas.
To, ka vienu lietu var nosaukt visdažādākajos vārdos, nenozīmē, ka kāds no šiem vārdiem ir nepatiess vai neobjektīvs. Katram no mums ir savs skatījums uz dzīvi, savi uzskati, kas veidojušies no uzkrātās dzīves pieredzes un zināšanām. Diskutējot par reliģiskiem jautājumiem ir iespēja skatīties uz šīm lietām no dažādākajiem skatupunktiem, kas palīdz veidot pilnīgāku reliģijas uzskates modeli. Reliģija nav jānoliedz, to nevar apstrīdēt, jo mēs nevaram noliegt to, ko nezinām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1307087
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties