Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:287026
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Biogrāfija    3
  Daiļrade    4
  „Aiz septītā tilta”    5
  Izmantotā literatūra    6
Darba fragmentsAizvērt

Daiļrade
Ilze Šķipsna ir ļoti interesants un apdāvināts cilvēks ar neparastu dzīvi. Viņa dzīvoja un rakstīja trimdā tālu prom no dzimtās Latvijas. I.Šķipsna ir pabeigusi Kārļa Skalbes Latviešu ģimnāziju Fišbahā, kur par viņas latviešu valodas un literatūras skolotāju strādājusi izcilā dzejniece Zinaīda Lazda, kuras ietekmē tapuši pirmie Ilzes Šķipsnas darbi – vairāki dzejoļi un stāsti, kas publicēti ģimnāzijas audzēkņu izdotajā žurnālā „Lāpa”. Vēlāk, atrodoties jau AS, Teksasas Kristīgajā universitātē Ilze pabeidza Dž.Greiva radošās rakstniecības klasi, un universitātes izdevumā „Descant” 50. gadu beigās publicējusi 3 stāstus angļu valodā ar Ilzes Š.Rotrokas vārdu. Savus pirmos darbus Rakstīt dzimtajā valodā Ilzei Šķipsnai palīdzēja dziļa un stipra mīlestība pret Latviju. Viņa ir uzrakstījusi tādus interesantus darbus kā romāni “Aiz septītā tilta” un “Neapsolītās zemes”, stāstu krājumus “Vēja stabules”, “Vidējā īstenība”.
Ilzes Šķipsnas daiļradi var uzskatīt par ļoti interesantu un savdabīgu, jo, lasot viņas darbus, saskaries ar īpatnēju valodu. Rakstnieces darbos tiek izmantoti daudzi simboli, kuri palīdz izprast darbus. Viņas rakstīšanas veids, neparastie paņēmieni, stils un īzteiksmes līdzekļi tos padara interesantus lasītājam. Tomēr, manuprāt, visbūtiskākais I. Šķipsnas daiļradē ir tas, ka katrs viņas darbs ir pilns ar neparastiem notikumiem, pat līdz pēdējai lappusei nevar nojaust, kāds būs grāmatas fināls. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1311024
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties