Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:251686
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Somija ir valsts Ziemeļeiropā. Tā robežojas ar Zviedriju, Norvēģiju un Krieviju. Daļa valsts teritorijas atrodas aiz ziemeļu polārā loka (IG TRADE 2010, ER).
Somijas dienvidu daļu apskalo Somu līcis, rietumu daļu Botnijas līcis. Starp Zviedriju un Somiju atrodas Somijai piederošās Ālandu salas. Somijas galvaspilsēta ir Helsinki. Somijas platība ir 337 tūkstoši km2. No kopējās teritorijas aramzeme aizņem 8%, meži – 57%, ezeri – 9% un purvi – 26%. Somija ir mežu un ezeru zeme, iespējams to vislabāk pazīst neskartās dabas skaistuma dēļ (IG TRADE 2010, ER).
Somijas galvaspilsēta ir Helsinki. Tā lepojas ar savu moderno ziemeļu arhitektūru, aktīvu nakts dzīvi un neskartas dabas skaistumu (irlaiks 2010, ER).
Pilsētā ir novērojamas gan Skandināvijas, gan Krievijas kultūras iezīmes no krievu laikiem šajā zemē (kas ilga līdz 1917. gadam) (irlaiks 2010, ER).
Pilsētā ir daudz lielu laukumu, plašas ielas un visdažādākie zaļie parki. Mākslinieciska vide, atsaucīgi iedzīvotāji, kā arī daudzās apkārtnes salas, kas padara Helsinkus par vienu no izcilākajiem ceļa mērķiem reģionā ( irlaiks 2010, ER).
Helsinkos ir 555 000 iedzīvotāji, valsts valodas ir Somu un zviedru, valūta Eiro (EUR), vidējā gaisa temperatūra – vasarā līdz plus 21. grādam pēc celsija, ziemā – līdz mīnus 2 grādiem pēc Celsija, bet tūrisma sezona – no jūlija līdz augustam (irlaiks 2010, ER).

1. Helsinki Card (Helsinku karte)
Helsinku karte ir unikāla atslēga pilsētas iepazīšanā. Iegādājoties šo karti, tūristam ir iespēja ietaupīt laiku, naudu un enerģiju. Helsinku karte sniedz bezmaksas ieeju uz visiem pilsētas galvenajiem objektiem, muzejiem, sabiedrisko transportu, citiem objektiem, kā arī piedāvā dažādas atlaides restorānos un viesnīcās (Helsinki card 2010, ER).

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1229224
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties