Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249097
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Princips regulē to, ka svarīgākais ir detalizēti reģistrēt visus tos saimnieciskos darījumus, kas būtiski ietekmē uzņēmuma darbību, bet maznozīmīgu procesu reģistrācija ir pēc iespējas vairāk jāvienkāršo. Protams, nozīmīgums ir ļoti subjektīvs vērtējums, un tās jānosaka atbilstoši katrai konkrētajai situācijai. Piemēram, to var noteikt atkarībā no posteņa, ir svarīgi posteņi un ir tādi, kas ir jo īpaši nozīmīgi, kad pat niecīgs sagrozījums var tikt uzskatīs par ļoti nopietnu kļūdu. Kļūda var rasties ne tikai ciparos, bet arī kontekstā. Svarīga ir ne tikai summa, bet arī pareiza faktu pasniegšana.
Piesardzības princips. Princips nosaka, ka situācijās, kad pastāv vairākas iespējās kā atspoguļot datus, ir jāizvēlas tas veids, kurš uzņēmuma stāvokli vai darbības rezultātus atspoguļo ar vislielāko piesardzību. Piemēram, gadījumā, kad uzņēmums iepērk kādu preci priekš pārdošanas, bilancē uzrāda iegādes vērtību nevis pārdošanas cenu, jo pastāv iespēja, ka tirgū cena varētu kristies. Ja prece tiktu reģistrēta ar sākotnējo pārdošanas vērtību, tas nozīmētu, ja peļņa tiktu pieskaitīta pirms vēl tā gūta. Grāmatvedības grāmatās paredzamo peļņu neaprēķina un neuzrāda. datus uzrāda tikai tad, ka darījums reāli notiek un ir saņemta nauda, vai kas cits, kura materiālo vērtību ir iespējams noteikt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties