Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:224247
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Amanda Aizpuriete ─ kolorīta un savdabīga personība ar savu pasaules skatījumu. Sieviete, kuru kaut vai vienu vienīgu reizi uzlūkojot, atstāj paliekošu, nedzēšamu iespaidu ─ īsta „mežameita”. Kāpēc? Izskaidrošu to ar tēlnieces Vijas Mikānes vārdiem: „iepazīstoties ievēroju vien kuplo, paspūrušo matu ērkuli un īpatnējo gaitu. (..) Radās tēlains priekšstats, ka viņa lielos matus nes uz pleciem kā pati savu privātu mežu, pilnu putnu dziesmām, rītu miglām un dzīvu radību noslēpumaino soļu čaboņas. Tajā mežā viņa, kad vien izdevās, aizklīda no mums prom, paslēpās un dzīvoja ne no kādām dienišķām raizēm neatkarīgu dzīvi” (Mikāne, 62. lpp).
A. Aizpuriete dzimusi 1956. gada 28. martā, Jūrmalā, radiožurnālista un aptiekas pārvaldnieces ģimenē. Pēc Pumpuru vidusskolas beigšanas 1974. gadā, dzejniece mācījusies LVU Filoloģijas, vēlāk Filozofijas fakultātē un studējusi Maskavas Literatūras institūtā atdzejošanas seminārā, bet „tā nu sanācis, ka diplomu par augstāko izglītību man nav...,” sacījusi pati dzejniece (Karogs ─ 64. lpp.). Dzejniece var lepoties arī ar savu visai bagāto darba pieredzi, proti, strādājusi gan par audējas mācekli Liepājas toreizējā galantērijas kombinātā „Lauma” un dzīvojot kopmītnēs atvērusi zīlēšanas salonu, kurā pēc smagās darbadienas nogurušajām sievietēm zīlēja nākotni gan kārtīs, gan rokas līnijās; gan kā „dažādu darbu strādniece” dažādās arheoloģiskajās ekspedīcijās; gan kā ārpusštata korespondente Latvijas Radio; gan kā dzejas konsultante, recenziju un rakstu autore dažādos literatūras izdevumos. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1175021
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties