Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220270
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

15. Kolīziju normu struktūra un veidi- Kolīziju normām, atšķirībā no parastajām tiesību normām, ir tikai divas struktūras daļas: apjoms; piesaiste. Kolīziju normas var iedalīt: vienpusējās, divpusējas, daudzpusējas; imperatīvas, dispozitīvas, alternatīvās; ģenerālas, subsidāras; pamatnormas, papildnormas.
16. Kolīziju jēdziens un to izpausmes veidi- sevišķs normu veids, kuras raksturīgas tieši SPT. Kolīziju normas sāk darboties tad, kad ir jānoregulē civiltiesiski jautājumi, kuru risināšanā ir tiesības piedalīties divu vai vairāku valstu nacionālajiem likumiem. Tas ir tā saucamais konflikts starp dažādu valstu likumiem kuri pretendē uz civiltiesiska rakstura jautājuma risināšanu. Pēc savas ārējās formas ir norādoša norma, kurai tad ir jānorāda uz tās valsts tiesisko kārtību, kurai būs tiesības šo civiltiesiskas dabas jautājumu risināt. Kolīziju norma pati neveic jautājuma regulēšanu un neatrisina to, bet gan virza pareizā gultnē un norāda uz nacionālo likumu vai starptautisko līgumu (konvenciju) kuram šis jautājums ir pakļauts. Kolīzija kolīzijās ietver sevī pozitīvo vai negatīvo kolīziju. Tad kad civiltiesiska jautājuma risināšanai SPT piesakās divas vai vairākas tiesiskās kārtības tad runa iet par pozitīvo kolīziju, bet ja nav neviena, kam regulēt šīs attiecības- negatīvā kolīzija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1374432
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties