Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:215878
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais cēliens iesākas ar to, kā Aizkrauklis vēro kā strādā kārsējas un audējas. Viņš runā ar Spīdolu un atklāj, ka apkārtējie cilvēki domā, ka viņš ir pārāk stingrs tēvs, jo pārlieku daudz liek Spīdolai strādāt, kā arī to, ka ļaudis baumo, ka Spīdola ir ragana, ja pa naktīm strādā. Tādēļ Aizkrauklis iesaka Spīdolai domāt par precībām. Spīdola uz to atbild nedaudz iedomīgi, paskaidrojot, ka viņai līdz tam vēl ir daudz laika.
Kad Aizkrauklis aiziet gulēt, meitenes nebēdīgi pamet darbu un uzjautrinās, tad no meitenēm iz aizkrāsnes parādās vecā ragana. Spīdola mudina veco raganu mācīt burvestības. Meitenes sāk skaitīt buramvārdus.
Ragana iedot meitenēm (arī Spīdolai) burvju dziru, lai viņas redzētu „sapņu” preciniekus. Spīdola redz melno bruņinieku, pēc tam Lāčplēsi. Tad meitenes viena pēc otras cērt ar cirvja pietu pa bluķi, izlec ārā velni un melnais bruņinieks (cērtot Spīdolai). Melnais paziņo, ka Spīdolai jāiegūst spēks no tumsas valsts, viņai ir jācīnās pret visu labo un tas jāposta. Spīdola nepiekrīt. Tad Melnais Bruņinieks, velni un vecene pazūd.
Ienāk istabā Aizkrauklis ar Lielvārdu, Koknesi, Lāčplēsi (Lielvārda dēls) un pavadoņiem. Aizkrauklis iepazīstina Spīdolu ar viesiem. Lielvārds pastāsta par to, ka viņa dēls dosies uz Burtniekpili mācīties. Lielvārds atvadās no Lāčplēša, kurš paliek Aizkraukļa pilī. Spīdola dod Lāčplēsim sazāļotu vīnu. Lāčplēsis iemieg un redz Laimdotu... Spīdolai tas nepatīk, parādība sapnī izgaist. Spīdola mēģina iepatikties Lāčplēsim un viņu pavedināt, bet tas viņai neizdodas. Lāčplēsis sarunā atklāj viņa spēku lāča ausīs un vēlreiz izsaka savas ilgas pēc Laimdotas. Tas Spīdolai nepatīk, viņa parāda savu naidu, varu un sāk mirdzēt un spīguļot. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130506
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties