Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:191410
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Lugas tēmas pārsvarā ir par galvenā varoņa – Pēra Ginta piedzīvojumiem, notikumiem viņa dzīvē. Tā ietver paša varoņa pārdomas par dzīvi, viņa mērķiem un iespējām. Par to kā viņš risina dažādas situācijas un kā sadzīvo ar notikumu raisītajām sekām.
Teksts rada pārdomas par vērtībām, liek aizdomāties par to, kas katram cilvēkam ir svarīgs un kā viņš veido savu dzīvi. Liek domāt par tādām tēmām un cilvēku raksturu īpašībām kā meli, fantāzijas, sapņi. Par to, kā cilvēks spēj pazaudēt robežas starp to, kas ir izdomāts, izsapņots un kas ir reāli patiess notikums.
2.Tekstā ir ievērota kompozīcija, luga ir sadalīta 5 cēlienos. Attiecīgi katrs cēliens ir sadalīts ainās, katrā ainā risinās kāds cits notikums vai kāda jau notikuša notikuma turpinājums, atrisinājums vai tā izvērsums. 1. cēlienā ir 3 ainas, 2. Cēlienā – 8 ainas, 3.cēlienā – 4 ainas, 4.cēlienā – 13.ainas un 5.cēlienā ir 11 ainas.
Lugas darbību virza vairāki faktori, manuprāt, viens no tiem ir galvenā tēla konflikts pašam ar sevi, kurš nav ļoti izteikti atspoguļots, bet tomēr lasītājs var to secināt pēc šī tēla neizlēmības un nepārtrauktās svaidīšanās no vienas uz otru, nespēja atrast savu īsto ceļu un vietu, kurā viņš justos piederīgs un iederīgs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties