Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:156061
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sokrats, Platons un Aristotelis tiek uzskatīti par pasaulē labākajiem filozofiem, kas dzīvodami 5.-4. gadsimtā pirms mūsu ēras izteica tādas filozofiskas atziņas, pēc kurām cilvēki dzīvoja, kurām ticēja, uz kurām paļāvās. Visu šo triju filozofu uzskati un domu graudi tiek pieņemti un uzklausīti arī mūsdienās. Iedomājoties, ka šie filozofi ir dzīvojuši un izteikuši savas domas vairāk nekā pirms 2000 gadiem, tas ir diezgan liels laika sprīdis, par kuru pasaule ļoti mainījās, mainījās gan tās tehnoloģija, gan cilvēku uzskati, bet dažas vērtības palika nemainīgas un tās ir šo filozofu domas, ne velti viņi tiek uzskatīti par pasaules labākajiem filozofiem.
Sokratu (470.-399.p.m.ē) nomocīja jautājums – kas ir dzīves gudrība? Viņš uzskatīja, ka ikviens cilvēks var atrast patiesību, ja tam palīdz. Viņš uzskatīja, ka dzīves labums ir laime. Laime nav mantā un slavā, bet tikumībā, cilvēka dvēseles labklājībā. Pēc viņa domām tikai tikumīgs cilvēks var būt patiesi laimīgs. „ Tikumība ir zināšana” Sokrats dzīvoja pēc savas dzīves gudrības , kas bija – zināt = gribēt = varēt =darīt! Sokrats ir zinājis cilvēku atziņu un vērtību relativitāti, zinājis, ka tas, kas vienā gadījumā ir labs otrā var būt ļauns, ka labums pārvēršas ļaunumā un ļaunums labumā. Starp labumu un ļaunumu nav nepārejama bezdibeņa. Sokrats uzskatīja, ka cilvēkam ir jāmāk sevi kritiski novērtēt un apzināties savu iespēju robežu, viņš nevarēja ciest uzpūtīgus un lielīgus, iedomīgus cilvēkus. Viens no daudzajiem Sokrata slavenajiem teicieniem ir ‘’ Es zinu, ka es nekā nezinu!’’

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1178331
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties