Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:146088
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Olivers piedzima darbnamā un sākumā nevarēja par ievilkt elpu, tomēr izdzīvoja. Māte dzemdībās nomira. Oliveram darbnamā trūka barība, tāpēc viņu aizsūtīja uz fermu, kur arī viņam tomēr tā trūka. Kad viņam apritēja 9 gadi, pie viņa ieradās misters Bambls un aizveda atpakaļ uz darbanamu. Padome izlēma, ka puikam jāplucina pakulas. Darbnamā visi cieta lielu badu. Tāpēc citu mudināts viņš pavāram prasīja vēl, bet viņš saņem tikai sitienu pa galvu. Un padome izlika sludinājumu, ka pa 5 mārciņu atlīdzību viņi piemaksā par atpestīšanu no Tvista. Skursteņslauķim Gemfīldam tieši tāda nauda trūka. Padome negribēja dot par tādu naudu tik bīstamā darbā. Bet atdeva par 3 mārciņām un 10 šiliņiem. Bet tiesas kungs, kuram bija jāizlemj galējais lēmums, to noraidīja. Un atkal jebkuram bija iespēja iegūt Oliveru un 5 mārciņas piedevām.
Nākamais pretendents par Oliveru kā palīgu pieteicās zārku taisītājs Sauerberijs un padome vienojās, ka puika pie viņa ieradīsies uz „iemēģināšanu”, pārbaudi, cik zēns var padarīt. Viņš piedzīvo pirmo necilo bēru procesiju. Patversmes zēns Noass Kleipols īpaši ienīda Oliveru un viņu dažādi mocīja un darīja pāri. Bet tad, kad viņš izteicās ļoti slikti par Olivera māti, Olivers vairs neizturēja un sāka ar viņu cīkstēties.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties