Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:120716
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dabas parks „Daugavas loki” ir neatņemama „Nature 2000” teritorijas satāvdaļa un tā ir „Nature 2000” ietilpstošo teritoriju sarakstā. Daugava ir Latvijas lielākā upe un tā tiek aktīvi izmantota ūdenstūristiem, gan dažāda veida laivu braucējiem, gan plostniekiem. Daugavas krastos “Slutišķos” katru gadu notiek jau par tradicionālo kļuvušais starptautiskais tautas mākslas festivāls “Augšdaugava”, ko rīkoja Naujenes pagasta padome. Tie ir kā turpinājums Kultūras fonda rīkotajai “Daugavas nedēļai” visā upes garumā. Šajā festivālā dalību ņem daudzas Latgales folkloras un deju kopas, nacionālo biedrību mākslinieki, mākslinieki no Lietuvas, Baltkrievijas, Vācijas, vietējo tautas amatnieku izstrādājumu izstādes - tirdziņi un citas aktivitātes. Jau daudzus gadus neatņemama šī festivāla sastāvdaļa ir plostnieku sagaidīšana un vizināšanās ar laivām pa Daugavu.
Dabas parka ainavas telpā atrodas daudzi arheoloģiski un antropoloģiskie pieminekļi, kā spilgtākie piemēri ir Novaseļču apmetne, Aizvējiņu pilskalns, Vilmaņu apmetne Krāslavas rajonā. Markovas pilskalns, Vecračinas pilskalns, Dinaburgas pilskalns, Kerkūsu apmetne, Līdaku apmetne, Sīķeles apmetne Daugavpils novadā.
Ir svarīgi atdalīt kurš objekta atrodas kurā novadā, jo šo novadu domes un pašvaldības to ļoti uzsver un skatās lai vienmēr viss būtu kārtībā. VieBijusī Dinaburgas pilskalna apmetne ar mūra pili, ko 1275.gadā uzcēla Livonijas ordeņa mestrs ir Dauiem par šo objektu saglabāšanu un monitoringu tiek pieskaitīti lidzekļi no eiropas fondiem.Diezgan daudz ir arī dievnamu Naujenē, Spruktos, Kaplavā, Vecbornē, Jaunbornē, Vecsīķelē, Elernē, kuri pieder dažādu ticību pārstāvjiem. Daugavas parka teritorijā uzņem Žīdiņupīti, Borni, Poguļanku, Rudņu, Baltu, kā arī daudzus strautus. Teritorijā atrodas arī Tartaka ezers un Dzirnavezers. 2005.gada maijā ilgstošo lietavu radītie plūdi pārrāva aizsargdambi un ezers praktiski bija zudis. 2007.gadā tika uzbūvēts jaunais aizsargdambis un ezers atgriezās vecajā gultnē.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties