Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:120026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Otrkārt, tiek paredzēta sadarbība ar jau esošām datu un dažādām iedzīvotāju uzskaites bāzēm. Paralēli tam tiek plānota jauna sistēma, kas saturētu iedzīvotāju biometrisko parametru informāciju.
Treškārt, balstoties uz sastādītajām bāzēm, tiks nodrošināta sistemātiska iedzīvotāju kategoriju pārbaude, laikā, kad tie iebrauc ES teritorijā. Pārbaude būs atkarīga no dažādiem apstākļiem, piemēram, to dati ir vai nav uzskaites sistēmā; tie ir vai nav jau kādreiz iebraukuši ES.
Uzskatu, ka šādas sistēmas izveidošana ir apsveicams Eiropas Savienības solis ceļā uz drošības palielināšanu ES teritorijā, tāpat arī iedzīvotāju ātrāku pārvietošanos, tomēr, uzskatu, ka šī ideja sev līdzi nes arī mazums neatrisinātas problēmas.
Pirmkārt, šādas sistēmas izveidošana aizņem ļoti daudz laika un ir arī finansu ietilpīga procedūra. Lai to realizētu, visām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir ļoti cieši savā starpā jāsadarbojas. Bez tam nav atrisināta problēma par iedzīvotāju datu drošību. Līdz ar globalizācijas procesu, seko arī tā negatīvā ietekme. Mūsdienās informāciju tehnoloģiju studēšana un pētīšana ir aktuāla nodarbe. Tas nozīmē, ka palielinās augsti izglītoto personu skaits šajā nozarē. Līdz ar to rodas problēmas nodrošināt izveidoto datu bāžu pilnīgu drošību, rodas bažas par šādu bāžu iespējamo uzlaušanu. Šīs ir tikai nedaudzas problēmas, kas skar Eiropas Komisijas ideju, tomēr, ja šīm problēmām laicīgi tiktu meklēts risinājums, iespējams, „Robežu paketes” galvenais mērķis varētu tikt realizēts.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties