Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:115566
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Intervija ir informācijas iegūšanas metode, kuras pamatā ir verbāla sociāli psiholoģiska mijiedarbība starp intervētāju un respondentu. Sociālajā mijiedarbībā katru darbību veido vairāki elementi: indivīds, kurš darbojas; indivīds, uz kuru iedarbojas; darbības līdzekļi; darbības situācija un darbības rezultāts.
Intervijas gaitu diktē intervētājs, kura uzdevums ir pēc iespējas pilnīgāk aptvert intervijas tēmu, censties nenovirzīties uz citiem tematiem, un pēc iespējas pilnīgāk ievērot iepriekš noteiktos jautājumus, no sākuma uzdodot vispārīgos jautājumus un tālāk virzoties uz aizvien specializētākiem. Tomēr, ievērojot medicīnas māsas darba specifiku, nevajadzētu pārcensties ar intervijas strukturēšanu, jo māsas darbā intervija ir nozīmīgs novērtēšanas instruments, ar kura palīdzību māsa var identificēt veselības problēmas, kas saistītas ne tikai ar konkrēto saslimšanu, kuras dēļ pacients nonācis slimnīcā, bet arī iespējamās psiholoģiskās, sociālās un citas problēmas. Tas var ievērojami palīdzēt pacienta aprūpes uzlabošanā.
Nedrīkst aizmirst arī par neverbālo komunikāciju, kā arī par savstarpējās attiecības veicinošajiem faktoriem. Māsai jābūt laipnai, labvēlīgi noskaņotai pret pacientu un pēc iespējas atklātai. Tas jāpauž gan ar balss, gan stājas un sejas izteiksmes palīdzību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties