Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es dzīvoju laimīgā zemē

Autora bildeAutors: Laura Celma / Ventspils Tehnikums  
Es dzīvoju zemē, kur ziemas ir baltas, kur katru pavasari plaukst pumpuri, kur vasaras smaržo pēc medus un naktsvijolēm, kur rudeņos no lietavām piebriest zeme un koku lapas kļūst daudzkrāsainas.
Es dzīvoju laimīgā zemē, mani senči paaudžu paaudzēs ir kopuši zemi. Vectēvs ara zemi, vecmāte gāja nopakaļ un izlasīja pēdējo kartupeli no vagas. Mūsmājās bija auglīga zeme, lekno zāli kārām mutēm ēda govis. Pateicībā par gādību, tās deva daudz pienu, vecmāte kūla sviestu, taisīja biezpienu, gatavoja sieru.
Mani vecvecāki bija laimīgi, viņi mīlēja viens otru, priecājās par labo un skaisto. Vectēvs iestādīja ābeļu un ķiršu dārzu, katru pavasari mūsu dārzs pārvērtās par balti ziedošu kupenu. Vecmāte sēja dārzu, mūsmāju dārzā auga gan kartupeļi, gan kāposti, gan burkāni un gurķi. Zirņi tinās ap maikstīm, turpat auga pupu rindas. Pirmās zemenes nogatavojās jau jūnija sākumā, tās bija gardas un saldas. Mūsmājās katru pavasari mājās atlidoja strazdi, es klausījos to dziesmās un priecājos, kad izšķīlās jaunie putnēni. Vectēvs ar vecmāti nedarīja ļaunu ne cilvēkam, ne dzīvniekam, ne dabai.
Tad nomira vectēvs, no kokiem nokrita viņa taisītie putnu būrīši, dārzs vairs tā neziedēja. Pagāja gadi, aizsaulē devās vecmāte. Vējš nolauza viņas stādīto ābeli. Putnu dziesmas mūsmājās pieklusa.
Vecmāmiņa man mantojumā atstāja savu zemi. Zemi ko tik ļoti mīlēja un loloja.
Es tagad esmu atbildīga par šo zemi. Esmu atbildīga , lai mūsmāju pļavās sienāzis var atkal spēlēt savu vijoli, lai mūsmājās atkal ligzdotu putni un ziedētu puķes. Es esmu atbildīga, lai mana zeme būtu laimīga.
Komentāri
Nav neviena komentāra
Tavs komentārs
Lai pievienotu komentāru, Tev ir jābūt autorizētam:
 

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties