Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es un ES esam kopā savītas

Autora bildeAutors: Samanta Nalivaiko / Kārsavas vidusskola  
Katrs no mums aug un attīstās, pilnveido sevi, iepazīst pasauli un veido pasauli ar savu skatījumu uz lietām. Ar katru dienu es augu un pilnveidoju savas zināšanas par apkārt notiekošo. Laika gaitā arī Eiropas Savienība ir izaugusi, pilnveidojusies un attīstījusi savas iespēju robežas. Es varu apgalvot, ka esmu izaugusi kopā ar šo 28 valstu stabilo savienību. Es uzskatu, ka mēs visi veidojam Eiropas Savienību (turpmāk tekstā ES), jo katrs lielākā vai mazākā mērā, esam savīti kopā ar to.
Laiks vienmēr aizrit ātri, tomēr atmiņā paliek bērnības garšas un smaržas. Arī manā atmiņā vēl joprojām iesakņojusies bērnības šokolādes konfekšu garša. Tas bija īsts baudījums man toreiz, bērnībā, vēl aizvien atceros savu saviļņojumu, atverot konfekšu kārbu. Tā bija Beļģijas šokolādes konfekšu kārba. Beļģijas galvaspilsēta Brisele nav tikai Eiropas, bet arī pasaules šokolādes izstrādājumu centrs. Šokolādes konfektes man katru gadu vasarā atveda ciemiņi, kuri mēdza ciemoties pie manas vecmammas. Vēl joprojām esmu pateicīga par manas bērnības garšu piepildījumu, jo beļģu šokolāde – tā ir īstā vērtība. Tātad jau kopš pašas bērnības, toreiz vēl pašai to neapzinoties, esmu bijusi saistīta ar ES dalībvalsti Beļģiju.
Lai cilvēks iepazītu pasauli, viņam tā ir jāredz un jāizbauda. Vislabāk pasauli redzēt tūrista acīm. Daudzās ES dalībvalsīs naudas valūta ir vienota – tā ir eirozona. Es uzskatu, ka tas ļoti atvieglo gan vispasaules, gan tieši ES dalībvalstu tūristu dzīvi. Es sevi arī varu uzskatīt par tūristu, bet ar skatu uz nākotni, jo ārpus Latvijas diemžēl neesmu bijusi. Tomēr esmu mērķtiecīgs cilvēks, kam ir savi sapņi un gribasspēks šos sapņus piepildīt, tāpēc nākotnē noteikti kļūšu par Eiropas mēroga tūristu un izbaudīšu visas eirozonas priekšrocības. Protams, ka tūristam ir svarīga ne tikai eirozona, bet arī Šengenas valstu zona, kas ļauj brīvi ceļot pa ES 22 dalībvalstīm. Es varu apgalvot, ka arī tūrisms savij mani kopā ar ES.
Kā veidotos cilvēka dzīve, ja viņam nebūtu tiesību uz spožu nākotni? Man ir prieks, ka tieši ES mūsdienās sniedz brīnišķīgas nākotnes izaugsmes iespējas ne tikai attiecīgajā jomā pieredzējušiem speciālistiem, bet arī jauniešiem. Tas ir ļoti svarīgi, jo tieši jauieši veido valsts nākotni. ES kopumā ir izveidojusi mani kā personību. Pateicoties ES, es zinu, ko nozīmē būt neatlaidīgai un sasniegt labus rezultātus, kā arī tikt apbalvotai par saviem sasniegumiem. Esmu piedalījusies daudzos konkursos un labdarības akcijās, kuras piedāvāja ES. Tagad, pārdomājot savu dzīvi un nākotni, man prātā nāk tikai viena doma – es gribu būt daļa no ES, es gribu iesaistīties ES darbā, jo es zinu ka ES ir nākotne! Es uzskatu, ka darbs vai mācīšanās ES valstīs varētu kļūt par vienu no pieturām manā nākotnes ceļā.
Kad liktenis spēlējās, viņš sapina bizi, kura sastāvēja no trīs daļām. Malējā šķipsna esmu es, šķipsna pašā vidū ir mērķtiecība, bet otra malējā šķipsna ir ES. Šī bize sāka veidoties jau sen, un es ceru, ka tā vēl aizvien veidojas un kļūs garāka un stingrāka. Ikviens Latvijas iedzīvotājs ir saistīts ar ES un lielākā daļa no jauniešiem arī ir saistīta ar ES. Galvenais ir nepadoties pie viena sasniegtā mērķa, bet uzstādīt jaunus ar katru dienu. Veidosim savu nākotni jau šodien – būvēsim mērķus uz jau labi ieliktiem pamatiem! Atvērsimies iespējām, ko sniedz ES!
Komentāri
Nav neviena komentāra
Tavs komentārs
Lai pievienotu komentāru, Tev ir jābūt autorizētam:
 

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties