Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es un Eiropas mežs

Autora bildeAutors: Anete Aizbalte / Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola ''Saules skola''  
Esmu zinātkārs putns no nelielas ligzdas, ko sauc par Daugavpili. Šī ir tikai viena no mājvietām kuplajā Latvijas kokā, kas sniedz pajumti daudz jo daudziem tādiem putniem kā es, kas meklē iespējas lidot plašajā Eiropas mežā.

Kādā jaukā dienā es iemaldījos vienā no Latvijas nevalstiskajām organizācijām – biedrībā ‘’Erfolg’’ – paskatīties, ko tur var atrast. Man uzreiz piedāvāja piedalīties ‘’Erasmus+’’ studentu apmaiņas projektā. ‘’Mums kāreiz ir vajadzīgi dalībnieki,’’ viņi teica, ‘’pie tam viss ir apmaksāts – gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas.’’ Kas var būt labāks par to!

Protams, tie ir cilvēki no dažādām Eiropas valstīm, kurus iepazinu. Gan apdomīgie ziemeļi, gan karstasinīgie dienvidi lauza stereotipus par savām kultūrām. Lai gan projekts notika tepat, manā pilsētā, tāpat kā nākamais, kurā piedalījos, un vēl daži citi projekti, es plānoju aizceļot arī uz citām valstīm. Šādi neformālās izglītības projekti paplašina zināšanas un sniedz pieredzi dažādās jomās, piemēram, par nodarbinātību, grafiti mākslu, rokdarbiem, veselīgu dzīvesveidu un vēl daudzās citās.

Mans pirmais lielais solis ārpus Latvijas robežām bija ceļojums uz Eiropas Savienības parlamentu Strasbūrā, ko nodrošināja ‘’Euroscola’’ programma. Mūsu klasei bija jāizveido plakāts par iespējām Eiropā, un to ir ne mazums. Pūles atalgojās ar uzvaru – mēs ieguvām apmaksātu braucienu uz vienu no Eiropas parlamenta mājvietām, izdzīvojām vienu deputāta darba dienu, piedaloties diskusijās par Eiropai svarīgām tēmām, kā bezdarbs vai imigranti, un izspēlējām likumu pieņemšanas balsojumu. Diena bija pilna ar nebijušiem iespaidiem un interesantiem cilvēkiem. Atpakaļceļā uz Latviju mēs pavadījām piecas dienas, izpētot gan Vācijas vecpilsētas, gan Austrijas kalnus, gan Polijas mierīgo gaisotni. Tik daudz es nebūtu piedzīvojusi, ja nebūtu labās, lielās Eiropas, kas rūpējas par savu kuplo iedzīvotāju mežu un savu nākotni, ieinteresējot mūs strādāt Eiropas attīstības labā.

Katra profesija, ko jaunieši izvēlas, Eiropai palīdz augt un zaļot. Un, ja katram putnam ir kāda vērtīga prasme, viņi gribēs sacensties un gūt atzinību savā jomā. ‘’EuroSkills’’ ir starptautisks konkurss, kurā var izpausties profesijās. Lai gan šis konkurss nav ES sponsorēts, tajā piedalās jaunieši no _ dalībvalstīm. Es, kā jau radošs putniņš, izvēlējos grafisko dizainu par savu profesiju, man būs tas gods pārstāvēt valsti šo speciālistu sacensībās.

Eiropas Savienība ir kā Meža Māte, ko mēs, latvieši, godājam savā mitoloģijā, jo viņa gādā par meža zvēriem un putniem un zina, kur katrs dzīvnieks mītot.… Tā rūpējas par mums, piedāvā daudz dažādu projektu un konkursu. Atliek vien nenoslinkot un izvēlēties sev tīkamāko, lai mestos iekšā piedzīvojumos un padarītu savu dzīvi vērtīgāku.
Komentāri
Nav neviena komentāra
Tavs komentārs
Lai pievienotu komentāru, Tev ir jābūt autorizētam:
 

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties