Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es un Es - Mēs

Autora bildeAutors: Martins Komps / Jaunstrūžānu pamatskola  

Es - tas esmu Es. Mums katram un ikvienam cilvēkam šajā pasaulē ir savs Es. Tas ir tas, par ko mēs uztraucamies un raizējamies visvairāk zem šīm zilajām debesīm, kas ir virs mums. Es - tie esam mēs paši, mūsu labklājība un vēlmes.
Mēs bieži paejam garām lietām, vietām un būtnēm, nemaz nepaskatoties uz tām, jo tās mūs neuztrauc. Mūs spēj uztraukt tikai savs Es, un daudziem no mums ir vienalga, ka cilvēki pasaulē mirst. ‘‘Jā, viņi mirst, bet kāda man gar to daļa? Tas mani neskar,” nodomā mūsu Es un turpina savas ikdienas gaitas kā parasti, necenšoties iedziļināties citu problēmās, jo tās šķiet pārāk apgrūtinošas, pat traucējošas.
Mūsu Es neuztrauc tas, vai tai sievietei, kas uz ielas stūra tirgo ābolus un kurai mēs katru dienu paejam garām, domājot par veicamajiem darbiem un uztraucoties tikai par sava Es labklājību, salst. Mums ir vienalga. Tāpat Es ir vienaldzīgs tas ubags, kurš ar savām netīrajām un noplīsušajām drēbēm, kas izskatās kā zeme, pa kuru mēs, visi Es, staigājam, atļaujas diedelēt naudu. ‘‘Ej un atrodi sev darbu!” mēs viņam dusmīgi uzrūcam un noskurināmies, it kā viņa Es būtu citāds, it kā tas būtu zemāks un niecīgāks...
Es neinteresē problēmas, kas atrodas tepat degungalā, bet kā ar tām, kas atrodas rokas stiepiena attālumā? Vai tiešām mēs esam tik ļoti tuvredzīgi, ka arī tās nebūšanas nespējam saredzēt? Var jau būt, ka mēs nemaz negribam, nevēlamies tās ieraudzīt, jo ikviena individuālais Es ir svarīgāks un pārāks par apkārt notiekošajām problēmām un citu Es raizēm ...
Mūs neinteresē tas, ka ledāji kūst, un drīz mūsu Es applūdīs, izliekamies nemanot, ka meži tiek izcirsti, un drīz mūsu Es nebūs ko elpot. Mūsu Es neinteresē, ka daudziem cilvēkiem šajā pasaulē ir jāmirst badā, un daudzviet pasaulē nav dzeramā ūdens...
Varbūt uzvelkam brilles un pamēģinām saskatīt šīs problēmas? Vai tiešām tām ir jāpiemeklē mūsu ikviena Es, lai spētu tās ieraudzīt un aptvertu to nozīmīgumu un draudus? Katrs piliens veido jūru, tāpat kā ikviens labais, no sirds paveiktais darbs, veido labāku pasauli. Sākam ar mazumiņu... Smaidām! Radām smaidu citos, nepiemēslojam sev apkārt! Pamēģiniet, un jūsu Es jutīsies labāk!
Patiesībā šajā pasaulē nav nekādu Es, ir tikai Mēs, un vide, kurā dzīvojam, kļūs daudz, daudz labāka, līdzko MĒS to beidzot sapratīsim!

Komentāri
Nav neviena komentāra
Tavs komentārs
Lai pievienotu komentāru, Tev ir jābūt autorizētam:
 

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties